Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Stroomhuis Neerijnen start met een Chinese filmcyclus.
• Stroomhuis Neerijnen start met een Chinese filmcyclus. (Foto: nl.123rf.com)

Chinese filmcyclus in Stroomhuis Neerijnen

  •   keer gelezen

NEERIJNEN • Onder leiding van filmexpert Marc Westermann start zaterdag 4 november bij Stroomhuis Neerijnen een vierdelige filmcyclus waarbij China centraal staat.


Deze serie omvat de vertoning van vier films en talloze filmfragmenten. Al deze films zijn geheel Chinees qua identiteit en gemaakt door de belangrijkste vertegenwoordigers uit de drie gebieden: China tijdens en na de Culturele Revolutie, het nog altijd kapitalistisch Hongkong en het eveneens kapitalistische maar zelfstandige Taiwan. Ondanks die politieke verschillen voelen de filmmakers in de drie gebieden een sterke culturele band en erfenis. En er vindt samenwerking plaats op het gebied van productie, distributie en regie. Acteurs houden zich evenmin aan grenzen. Om de betekenis van deze nieuwe filmcyclus te onderstrepen, organiseert Stroomhuis Neerijnen tijdens eerste avond op woensdag 4 november een Chinees diner verzorgd door een authentieke Chinese cateraar uit Waardenburg. Verder staat deze avond de moderne Chinese cinema centraal. Aanwezigen krijgen een bijzondere film van een van de vertegenwoordigers van de belangrijke zogenoemde 'vijfde generatie' filmregisseurs in de Volksrepubliek te zien. Te zien is hoe gewone mensen in China de tijd van de legendarische Chinese leider Mao Zedong hebben ondergaan.

De Chinese maaltijd begint om 18:00 uur, om 19:30 uur begint de introductie van Marc Westermann. Deelname aan de filmavond met het etentje kost 25 euro. Reserveren kan tot vrijdag 3 november via de website.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2