Logo hetkontakt.nl/leerdam

Naar de film met de fanfare

  •   keer gelezen

HERWIJNEN • Muziekvereniging Wilhelmina houdt zaterdag 4 november haar najaarsconcert in dorpshuis De Poort. Om 19:30 uur wordt het publiek getrakteerd op muziek uit bekende films met bijpassende beelden.


Zowel het jeugdorkest als de fanfare van de Herwijnense muziekvereniging speelt deze avond stukken gebaseerd op films. Veel melodieën zijn meteen herkenbaar, zoals de tune van 'Mission impossible' en de hit van Bryan Adams uit 'Robin Hood'.

Bij sommige andere films is de muziek minder algemeen bekend, maar zeker de moeite van het beluisteren waard. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Ron van Duffelen. Om in de stemming te komen, ligt er voor elke bezoeker een kleinigheidje klaar bij de entree. De toegang is gratis voor donateurs, andere liefhebbers betalen 2,50 euro.

De presentatie van de avond wordt in een wat ander jasje gestoken dan gebruikelijk. Ook de traditionele verloting krijgt een thematisch tintje. Naast prijsjes beschikbaar gesteld door de plaatselijke middenstand zijn er dit keer filmtickets te winnen. Dat is mogelijk dankzij sponsoring door bioscoop Vue Gorinchem, filmhuis Cinemaarten in Zaltbommel, Hollywoud in Almkerk en Lingefilm in Geldermalsen.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2