Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Getty Images
KLM Open

Teleurstellende eerste dag in Spijk voor Joost Luiten  [met filmpje

  •   keer gelezen

SPIJK • Titelverdediger Joost Luiten beleefde een teleurstellende eerste dag op het KLM Open. De titelverdediger stond na vier holes al vier boven par. In het vervolg van zijn ronde wist de Nederlander verdere schade te voorkomen, maar hij kwam niet verder dan een ronde in 75 slagen.
 
"Met zo'n start loop je achter de feiten aan en in deze omstandigheden was het lastig om slagen terug te pakken. Als je hier niet recht van de tee bent, breng je jezelf in de problemen", aldus Luiten. Voor de Nederlander is zijn tegenvallende opening geen reden tot zorg. "Ik kan nog steeds het weekend halen. Ik weet uit ervaring dat het binnen een dag anders kan zijn."


Maarten Lafeber kende wel de gewenste start van het toernooi. De winnaar van het KLM Open in 2003 maakte een dubbel bogey op zijn derde hole van de dag, maar in het vervolg van de ronde speelde hij vlekkeloos. "Ik sloeg mijn ijzers als in mijn beste dagen. De laatste twee weken had ik al een beter gevoel. De maanden werk aan mijn swing levert steeds meer op."

De koppositie is voorlopig in handen van Bernd Wiesberger en Richard Finch met -5. De Oostenrijker en de Engelsman speelden in de ochtend en waren al binnen voor de wedstrijd werd stilgelegd. Wiesberger werd vorig jaar tweede in het KLM Open, op drie slagen van winnaar Luiten. Donderdag liet hij opnieuw zien goed uit de voeten te kunnen op The Dutch. "De omstandigheden waren heel zwaar vandaag en hoewel ik een aantal kansen heb laten liggen ben ik blij met de score en de manier waarop ik vandaag heb gespeeld."

ING Private Banking introduceert tijdens het KLM Open in Spijk overigens een wereldprimeur. Bezoekers kunnen met een virtual reality-bril in realtime meelopen met de flight van golfprofessional Joost Luiten en andere topspelers. Bekijk via de link hieronder de beelden van deze flight, hoe Joost het opneemt tegen ex-voetbalinternational Dirk Kuyt in 'Beat the Pro' en hoe bezoekers deze primeur hebben ervaren.

De 98ste editie van het KLM Open wordt van woensdag tot en met zondag september 2017 gespeeld op golfbaan The Dutch in Spijk. In 2016 won Joost Luiten voor de tweede maal het toernooi, drie jaar na zijn eerste overwinning in 2013. Het KLM Open wordt ondersteund door de partners KLM en ING Private Banking.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2