Logo hetkontakt.nl/leerdam

Finalisten Grote DigiTaalStrijd Rivierenland bekend

  •   keer gelezen

REGIO • De gemeentelijke voorrondes van de Grote DigiTaalStrijd heeft tien finalisten opgeleverd: De Taalvreters (Culemborg), SPOM (Druten), Biebteam DigiTaalis (Geldermalsen), De Kinderkamer Digibeten (Lingewaal), Rijnbrinkgirls (Maasdriel), De Scrabbles (Neder-Betuwe), Heel Haaften Leest (Neerijnen), De Gelderlander (Tiel), De Taaltijgers (West Maas en Waal) en Ik ken überhaupt maar 1 woord Duits (Zaltbommel). Deze teams mogen opnieuw de hersens kraken tijdens de grote finale op donderdag 26 oktober in Zinder in Tiel.  


De Grote DigiTaalstrijd is een ludieke battle voor het goede doel, die Bibliotheek Rivierenland en BIZ samen voor het eerst organiseren dit jaar. Het was een avond waar ruim driehonderd mensen bezig waren met het thema laaggeletterdheid, een waardevolle regionale start van de Week van de Alfabetisering. Maar liefst 89 teams van drie personen schreven zich in voor de voorrondes. Samen zorgden zij voor een opbrengst van 7.890 euro. Met dit geld gaat Bibliotheek Rivierenland de lokale bibliotheken voorzien van goed uitgeruste leerplekken voor laaggeletterden. 

De voorronde van de Grote DigiTaalStrijd bestond uit een door Ronald Giphart geschreven dictee en een battle. Giphart las zijn zinnen voor in een videofilmpje. Diverse sponsoren werkten mee aan de prijzenpot van de Grote DigiTaalStrijd. MediaMarkt maakte de eerste prijs, een fitbit voor elk winnend teamlid, mogelijk. En 3Zussen, Restaurant de Betuwe en Sligro Tiel zorgden voor een culinaire traktatie waarmee de tweedeprijswinnaars naar huis konden gaan. In de Grande Finale maken de kandidaten kans op een hotelovernachting inclusief ontbijt bij Hotel Tiel Van der Valk, een theaterarrangement bij Schouwburg Agnietenhof of een driejarig All-You-Can-Read abonnement inclusief een KOBO e-reader bij Bibliotheek Rivierenland.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2