Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: aangeleverd

Belgische roadmovie in open lucht in Geldermalsen

  •   keer gelezen

GELDERMALSEN • LingeFilm begint het nieuwe filmseizoen op 26 augustus met een Openlucht Filmfestival, Film aan de Linge. De vierde editie vindt plaats in het Lingepark in Geldermalsen, naast de jachthaven, en wordt omlijst met muziek en hapjes. De film die te zien is is 'King of the Belgians', een absurdistische roadmovie over een verscheurd België en Europa. 


De avond start om 20:00 uur met muziek van showorkest Just M uit Meteren en er staan stands met hapjes en drankjes, verzorgd door onder andere 't Pandje en Eva&Elvira. Om 21:15 uur start de film en daaraan voorafgaand is er nog de filmquiz. De avond is afgelopen rond middernacht.

"Het belooft een bijzonder avond te worden," aldus Hans van Hooren, voorzitter LingeFilm. "Een avond waar je bij wilt zijn, met muziek, hapjes en drankjes, onze fameuze petje-op-petje-af filmquiz en natuurlijk de film die we op een enorm groot filmdoek van 8x5 meter vertonen. Met hulp van vele vrijwilligers kunnen we dit event organiseren en daar zijn we heel trots op. Financiële steun kregen we van het Rivierenlandfonds, de Rabobank ('Aandeel in de Betuwe') en het Prins Bernhard Cultuur Fonds."  

King of the Belgians: het verhaal
Tijdens een staatsbezoek aan Turkije ontvangt Nicolaas de Derde, koning van de Belgen, een desastreus bericht –Wallonië heeft zich afgescheiden van België – waardoor hij met zijn entourage onmiddellijk terug moet naar Brussel. Vanwege een zonnestorm laten de Turken hem echter niet gaan, bang om hun toekomstig lidmaatschap van de EU in gevaar te brengen. De documentairemaker, de gedesillusioneerde oud-oorlogscorrespondent Duncan Lloyd (Peter Van Der Houwen), die in opdracht van de koningin bezig is de vitaliteit en de glimlach van de koning vast te leggen, bedenkt een oplossing. Terwijl het koninklijk gevolg zich in een gammele bus over de Balkan beweegt en achtervolgd wordt door de Turkse geheime dienst, staart Nicolaas tijdens pauzes visionair in de verte en werkt aan een speech die de Belgen eindelijk duidelijk zal maken wat voor een formidabele staatsman aan het Paleizenplein 1 te Brussel zetelt. 

Kaartjes à 10,00 euro (inclusief een drankje) zijn te koop op www.lingefilm.nl

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier