Logo hetkontakt.nl/leerdam

West-Betuwe lanceert vlogwedstrijd

  •   keer gelezen

REGIO • De nog te vormen fusiegemeente West-Betuwe - die per 2019 ontstaat uit de samensmelting van Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal - daagt jongeren uit het gebied uit om een vlog te maken over hun dorp.


De filmpjes mogen gaan over wat de jongeren bezighoudt, wat ze belangrijk vinden, wat ze graag zouden veranderen in hun leefomgeving en wat ze daar zelf aan willen doen. Tien vlogs worden genomineerd voor een prijs en getoond op het festival Vlog your village dat in het voorjaar van 2018 wordt georganiseerd. Alle bezoekers van het festival krijgen en stem uit eindelijk wint één van de vloggers de Vlog your village-prijs. Meer informatie over het festival volgt later dit jaar via de website van West-Betuwe.

Ondertussen zijn er in juni al ansichtkaarten verspreid in het fusiegebied. Op deze kaart staan twee vragen waarmee bewoners aan kunt geven waar ze trots op zijn in hun kern en wat er beter kan. Terugsturen van deze kaarten kan tot en met maandag 14 augustus. Mensen die geen ansichkaart hebben ontvangen, kunnen deze aanvragen via info@fusiegnl.nl.

De onderwerpen die aangekaart worden, komen terug in de dorpsgesprekken die in de winter plaatsvinden.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2