Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De ondernemers die onlangs bij elkaar kwamen voor de bijeenkomst over circulaire economie.
• De ondernemers die onlangs bij elkaar kwamen voor de bijeenkomst over circulaire economie.

Ondernemers starten Challenge Circular Economy Rabobank

  •   keer gelezen

GORINCHEM • Een groep enthousiaste ondernemers ontmoette elkaar onlangs op het kantoor van Rabobank Alblasserwaard-Vijfheerenlanden voor de kick-off van de Circular Economy Challenge van de Rabobanken in Zuid-Holland Zuid.


Rabobank werkt samen met KPMG en MVO Nederland om de circulariteit in het bedrijfsleven verder aan te jagen. De bank organiseert dit jaar diverse Circular Economy Challenges voor bedrijven met circulaire ambities. In de Challenge worden de circulaire kansen voor de regio in kaart gebracht en worden de ondernemers gefaciliteerd met onder meer een bedrijfsscan en workshops.

"Heel mooi dat wij hier in Zuid Holland Zuid startten met deze groep enthousiaste bedrijven! Veel ondernemers willen graag circulair ondernemen, maar weten niet goed hoe. We helpen ze graag op weg. Na deelname aan de Challenge weet de deelnemer wat ze concreet kunnen doen in hun bedrijf en in hun keten. En daarmee worden een voorbeeld voor anderen", vertelt Martijn Spijk, directievoorzitter van Rabobank Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Ook Chris van der Ree van Bluealp doet mee aan de Challenge. Bluealp houdt zich bezig met de ontwikkeling van een technologie waardoor plastic kan worden omgezet in diesel olie.

"Recyclen is mijn levenswijze", vertelt Chris van der Ree. "Wij zijn er bij Bluealp van overtuigd dat we de wereld een stukje beter kunnen maken door te recyclen. Door mee te doen aan de Challenge verwacht ik een stuk verder te komen in het uitvoeren van onze circulaire ideeën."

Regioscan
Rabobank heeft een regioscan laten uitvoeren om de circulaire kansen in beeld te brengen. Regio Zuid-Holland Zuid biedt veel van deze kansen. Er zijn veel energie- en grondstsofintensieve bedrijven actief, die economisch een belangrijke rol spelen. Daarnaast zijn er al veel partijen actief die krachten en kennis bundelen tussen het bedrijfsleven, onderwijs en overheden om de circulaire economie steeds een stapje dichterbij te brengen. Het complete rapport wordt in najaar door de Rabobank gepresenteerd.

Instappen
Ondernemers die interesse hebben in de Circular Economy Challenge of meer over het onderwerp willen weten, kunnen zich inschrijven of meer informatie op te vragen bij de lokale Rabobank.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier