Logo hetkontakt.nl/leerdam

Vernieuwde supermarkten sieraad voor Europaplein

  •   keer gelezen
• De passage vormt de toegang tot beide supermarkten.
• De passage vormt de toegang tot beide supermarkten. (Foto: artist impression )

LEERDAM • De ingrijpende 'vernieuwbouw' van de Aldi en de Plus op het Europaplein is in een vergevorderd stadium. Op woensdag 16 augustus wordt de nieuwe Aldi geopend, twee weken later gebeurt dat met de Plus. "Dan is het Europaplein klaar voor de toekomst", zegt Adrie Kleppe, eigenaar van beide panden.


Kleppe is dolenthousiast over de ontwikkelingen bij het winkelcentrum in Leerdam-West. "De Aldi wilde al langer uitbreiden. In 2011 lagen de eerste plannen klaar. Het heeft een paar jaar geduurd, het voordeel daarvan is wel dat de Aldi nu haar nieuwste formule in Leerdam presenteert. Er zijn als proef al vijf van zulke winkels in Nederland. In Leerdam komt 'de winkel van de toekomst' van de Aldi met een compleet vernieuwde styling."

Afgelopen zaterdag ging de supermarkt dicht voor een verbouwing van zes weken. In die periode wordt de winkel ingericht volgens de nieuwste inzichten. "Op woensdag 16 augustus volgt de spectaculaire heropening met onder meer foodtrucks." Naast een compleet nieuw uiterlijk krijgt de Aldi een afdeling voor vers brood, ook komt er veel meer ruimte voor groente, fruit en de diepvriesafdeling. Vanaf zondag 20 augustus wordt de Plus aangepakt. "Die winkel gaat op woensdag 30 augustus weer open. Ook dat belooft een feest te worden met aantrekkelijke aanbiedingen en een spectaculaire openingsstunt."

De huidige stijl van de Plus blijft gehandhaafd, maar de slijterij komt nu in de winkel en ook bij deze winkel wordt de versafdeling en het diepvriesaanbod uitgebreid. Door de verbouwing worden beide supermarkten aanzienlijk vergroot. "De Plus gaat van 1.200 naar 1.500 vierkante meter, de Aldi van 600 naar 1.000. In totaal komt er een supermarktaanbod van 2.500 vierkante meter, 700 meter meer dan nu." Deze extra oppervlakte wordt vooral gebruikt om het de consument nog meer naar zin te maken. "Producten worden ruimer uitgestald, aanbiedingen krijgen meer aandacht, er komen meer kassa's en er komt zelfs een toilet voor de klanten. Dat zorgt voor meer kwaliteit en winkelplezier."

De 160 parkeerplaatsen – 36 meer dan eerst - blijven gratis en de 'beleving' wordt vergroot door de passage die gaat fungeren als entree voor beide supermarkten. "Het wordt een fraaie, lichte verblijfsruimte waar een kiosk van webwinkel J4 deco & fashion in komt, een ruimte voor zwerfboeken en speeltoestellen voor de kinderen. De passage heeft een fraai plafond en een schitterende vloer met een hinkelbaan.

Er is een videowall waar bij slecht weer kinderfilmpjes worden vertoond, maar waarop ook bijzondere sportevenementen kunnen worden bekeken", vertelt Kleppe. Even enthousiast is hij over de fraaie buitenmuur van het complex én de plaats die is ingeruimd voor de marktkraam. "Met deze nieuwe formule kunnen beide supermarkten én het Europaplein weer jaren vooruit."

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2