Logo hetkontakt.nl/leerdam

Toch flypast boven Fort Vuren

  •   keer gelezen
• De flypast boven Fort Vuren vorig jaar.
• De flypast boven Fort Vuren vorig jaar. (Foto: Nico van Ganzewinkel)

VUREN • Adviesbureau Erfgoed Tweede Wereldoorlog Nederland 40-45 heeft voor stichting EGVL georganiseerd dat de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht op Bevrijdingsdag (vrijdag 5 mei) een flypast verzorgt onder meer boven Fort Vuren.


De volgende vliegtuigen zullen te zien zijn: Spitfire Mk.IX (deze D-Dayveteraan heeft daadwerkelijk aan de gevechten tijdens D-Day deelgenomen), Beech T7 Navigator, Harvard T6, Beaver en twee keer een Piper Cub. 

De vliegtuigen vliegen rond verwachting rond 16:45 uur boven Opijnen, rond 16:50 uur boven Herwijnen en rond 16:55 uur boven Fort Vuren. 

Tevens zal er die dag van 13:00 tot 17:00 uur tijdens Tour de Waal (fietsen voor vrijheid) in de forttoren van Fort Vuren een tentoonstelling met film van de Vliegeniersstichting gratis te bezichtigen. Dit in aanloop naar de opening van het WO2 & Vliegeniersmuseum. Langs de Waaldijk van Tiel tot Vuren zijn er die middag diverse fietsroutes met allerlei activiteiten en extra pontjes die over de Waal varen. Om 13:00 uur worden er nabij het Peilschaalhuisje (dat tevens te bezichtigen is) Waalbroodjes vanuit een vliegtuig gedropt en om 15:00 uur zal er een parachutist bij Fort Vuren landen.


 

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2