Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Danny en Charlotte van Brenk.
• Danny en Charlotte van Brenk. (Foto: Eigen foto)

Kankerpatiënt Danny van Brenk overleden

  •   keer gelezen

HEUKELUM • De Heukelumse kankerpatiënt Danny van Brenk is vannacht overleden. "We kunnen het nauwelijks bevatten en zijn intens verdrietig", schrijft zijn vrouw Charlotte op Facebook. "Onze allerliefste, de meest liefdevolle man en papa, ongelofelijk trots op hem, onze held."


Bij Danny werd in de winter van 2014 een zeldzame, niet te genezen, vorm van galwegkanker geconstateerd.

Door een groots opgezette crowdfund-actie kon hij een peperdure behandeling bekostigen in een kliniek in New York , waarbij de lever via een chemopompje onder de huid elke twee weken werd gespoeld met een hoge dosis chemo. De behandeling verliep succesvol. Maar Danny kreeg in de jaren erna toch weer vaak te maken met tegenslagen.

Vooral de laatste weken ging het hard achteruit. Na zijn 35e verjaardag (2 januari) kreeg hij te maken met leverfalen. De pijn werd ondraaglijk. Nieuwe pillen uit Amerika brachten enige verlichting. Maar langzaam zakte alle energie uit zijn lichaam.

Afgelopen zaterdag schreef Danny zijn laatste aangrijpende Facebookbericht. "Het doet mij veel pijn het verdriet bij mijn gezin te zien. Floris zei vanmorgen: 'Papa, ik ben zo blij dat je er nog bent, want nu kan ik nog met je praten.' Wat een kracht geven de kinderen mij, daar doe ik het allemaal voor, als is het maar 5 minuutjes per dag dat ik van ze kan genieten, dan is alle pijn de moeite waard en ben ik dankbaar voor elke dag. Carpe diem!'

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier