Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Wethouder Bart Bruggeman tijdens de forumdiscussie in Noordeloos. (foto: Dick Aanen)
• Wethouder Bart Bruggeman tijdens de forumdiscussie in Noordeloos. (foto: Dick Aanen)

Wethouder Bruggeman: 'Gorinchem moet in de spiegel kijken'

  •   keer gelezen   112

NOORDELOOS • Wethouder Eeuwit Klink van de gemeente Gorinchem heeft vrijdagavond tijdens een CDA-discussiebijeenkomst behoorlijk fel uitgehaald naar de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik. Bij de vorming van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden en de keuze voor de provincie Utrecht is volgens hem te weinig rekening gehouden met de consequenties voor de regio.


"De Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden hebben al jarenlang een relatie met elkaar. Nu wordt er door de drie gemeenten opeens gezegd: we hebben jullie niet meer nodig. Zo gaan we niet met elkaar om. Het zou goed zijn als de gemeenten nog eens uit zouden leggen waarom Utrecht beter is dan de provincie Zuid-Holland. Nu verloopt het proces onder grote tijdsdruk, terwijl Gorinchem denkt dat er meer onderzoek nodig is."

Wethouder Bart Bruggeman van Leerdam reageerde fel: "De wethouder van Gorinchem houdt nu een tranentrekkend verhaal. Wij zouden geen overleg hebben gevoerd. Maar Gorinchem zou er goed aan doen om nog eens goed in de spiegel te kijken. Kijk naar de commissie-Schutte, die adviseerde dat de zes gemeenten in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden met elkaar in gesprek moesten gaan. Gorinchem zei toen: 'doe je best, maar wij doen even niet mee'. Als Gorinchem ons nu verwijt dat wij de discussie niet aangaan, dan vind ik dat een gotspe."

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier