Logo hetkontakt.nl/leerdam

Regionale brandweer rukt 180 keer uit

  •   keer gelezen   112

REGIO • De brandweer in de regio Zuid-Holland Zuid moest op oudjaarsavond en nieuwjaarsnacht zeer regelmatig in actie komen. Op oudjaarsdag was dit zo'n negentig keer, de afgelopen nacht (tot 08:00 uur) zo'n negentig keer. Dat meldt de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid in een persbericht.


De grote meerderheid van de inzetten betroffen buitenbrandjes, zoals brandjes in containers, heggen, speeltuinen, maar ook auto's en fietsen. Daarnaast is elf keer gealarmeerd voor gebouwbranden. Hier betrof het woningen of schuurtjes. Er hebben zich geen grote branden voorgedaan. In Hoornaar zijn twee katten overleden na brand in een woonkamer, een derde kat kon door de brandweer worden gered en maakt het goed.

Meer dan vorig jaar
Het aantal uitrukken van de brandweer (zo'n 180 tot 8:00 uur vanochtend) is meer dan vorig jaar, toen over dezelfde periode 103 uitrukken zijn geteld. Bij de meeste alarmeringen die spoed vereisten, kon de brandweer door snel optreden ernstige ongelukken of verdere uitbreiding voorkomen. In een enkel geval was het loos alarm, zo spoedde de brandweer zich gistermiddag naar een flat in Dordrecht waar metershoge vlammen op het balkon van een flat werden gemeld. Het bleek te gaan om het aansteken van de barbecue.

In Hoornaar is gisteravond brand geweest in een rijtjeswoning. De begane grond is uitgebrand en de bovenverdieping en de woningen van de buren liepen rookschade op. De bewoners waren op het moment van de brand niet thuis. De katten wel, en de brandweer heeft helaas twee katten levenloos aangetroffen in de woning. Een derde kat kon wel gered worden uit de woning en na hulp van de dierenambulance maakt het beestje het nu naar omstandigheden weer goed.

Algemeen directeur van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid  Carlo Post: "Ik ben trots bij het zien dat ook in deze bijzondere nacht de organisatie paraat stond en wil mijn waardering uitspreken aan allen die de afgelopen nacht zo hard hebben gewerkt."

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier