Logo hetkontakt.nl/leerdam

Buren-Alert in Neerijnen in gebruik genomen

  •   keer gelezen   112

NEERIJNEN • Onder toeziend oog van burgemeester Loes van Ruijven is vorige week Buren-Alert in de kern Neerijnen in gebruik genomen. Het startmoment vond plaats in het Stroomhuis, in het bijzijn van de heer Boomsma van Buren-Alert en de wijkagent Vincent van der Steen.


Op dit moment zijn er al ruim 25 personen aangesloten bij Buren Alert. Als zij iets verdachts zien, bellen ze 085-2733225 en spreken dan een boodschap in. Binnen een minuut daarna gaat bij alle aangesloten buren in het hele dorp de telefoon over. Bij opnemen, horen deze buren het ingesproken bericht. Berichten kunnen variëren van een inbraak tot aan iemand die verdacht bij auto's kijkt of bij huizen naar binnen gluurt.

Het gebruik van Buren-Alert is een initiatief van onder meer Leo van Wijk. De gemeente wil Buren-Alert na de start in Neerijnen graag op termijn ook uitrollen over andere kernen van de gemeente. Buren-Alert werkt op iedere vaste en mobiele telefoon. Via 'Mijn Buren-Alert' kunnen deelnemers Buren Alert naar eigen wensen instellen. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld zelf instellen wanneer ze wel of geen alarmen willen ontvangen. Ook kunnen meerdere telefoons per huishouden worden aangemeld.

CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier