Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Max Liet - ZHZ Actueel

Hardloopster die zwaargewond raakte na botsing met scooter op fietspad in Vuren overleden

  •   keer gelezen   112

VUREN • Een hardloopster (48) uit Dalem die vrijdagmiddag was betrokken bij een ongeval op Graaf Reinaldweg/N830 tussen Gorinchem en Vuren is aan haar verwondingen overleden. 


Het ongeval gebeurde omstreeks 15:00 uur op het fietspad langs de N830. De hardloopster werd aangereden door een pas 14-jarige scooterrijder uit Herwijnen. De jongen, die ongedeerd bleef, krijgt psychische hulp aangeboden.

De vrouw, moeder van drie kinderen, kwam hard ten val en raakte zwaargewond. Later overleed zij aan haar opgelopen verwondingen.

Vanwege de ernst van het ongeval kwam, naast een ambulance en de politie, een traumahelikopter ter plaatse. De hardloopster is na stabilisatie onder begeleiding van de trauma-arts per ambulance naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht. De scooterrijder bleef ongedeerd.

Verkeersongevallenspecialisten van de politie doen onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding. Hierbij zal ook met getuigen worden gesproken. De scooterrijder is aangehouden en meegenomen voor verhoor. Zijn voertuig is in beslag genomen. In het onderzoek zal ook worden gekeken of de jonge bestuurder onder invloed was, of zijn telefoon heeft gebruikt.

Tijdens de hulpverlening en het onderzoek was het fietspad afgesloten.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier