Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Stockfoto 123RF

Politie vindt op twee locaties zwaar illegaal vuurwerk in Leerdam

  •   keer gelezen   112

LEERDAM • De politie heeft aan de Lodewijk van Nassaustraat en de Brunellaan in Leerdam illegaal vuurwerk gevonden. Het vuurwerk is in beslag genomen. In totaal zijn twee personen aangehouden.

De politie had informatie gekregen dat er illegaal vuurwerk zou liggen in een woning aan de Lodewijk van Nassaustraat. Daarop werd maandagavond 21 december het huis doorzocht. Bij die doorzoeking werden enkele tientallen cobra’s gevonden.


De vondst was een dag later een stuk groter aan de Brunellaan. Daar werd vuurwerk gevonden nadat ook hierover informatie bij de politie binnen was gekomen. 

Dinsdagochtend 22 december werd de woning door de politie doorzocht. Het aangetroffen vuurwerk was zo zwaar en van zo’n grote omvang dat het team explosieven verkenning van de politie ter plaatse moest komen. 

Vervolgens werd de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie gevraagd om het vuurwerk af te voeren. 

Het ging in totaal om 150 nitraten en 60 shells.

In de woning aan de Brunellaan werden naast vuurwerk ook een handelsvoorraad verdovende middelen, een nepvuurwapen, een steekwapen en een luchtbuks gevonden. Ook deze goederen zijn in beslag genomen. Twee mannen, een 29-jarige en een 30-jarige, beiden uit Leerdam zijn aangehouden.

De opslag van zwaar illegaal vuurwerk in woonhuizen is niet voor niets verboden. Bij ontploffing kan de schade erg groot zijn en het risico op gewonden of zelfs doden is reëel. Daarom is het belangrijk melding te doen als er vermoedens zijn van vuurwerkbezit. Vermoedens kunnen gedeeld worden via 0900-8844. Er kan ook anoniem melding worden gedaan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier