Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF
update

Zeecontainer vol illegaal vuurwerk aangetroffen in Gellicum

112 782 keer gelezen

ROTTERDAM/ GELLICUM/ ZUILICHEM • Een onderzoek van Team Milieu van de politie in Rotterdam heeft op zaterdag 12 december tot de inbeslagname van 4500 kilo zwaar en illegaal vuurwerk geleid. 

Een 34-jarige man uit Zuilichem werd dezelfde dag op de A2 bij Zaltbommel aangehouden. Deze automobilist had ruim 150 kilo aan zwaar illegaal vuurwerk bij zich en ook gewoon zijn 3-jarige kind in de auto meegenomen. Het kind is aan familie overgedragen, diens vader werd vastgezet en verhoord.

Met de aanhouding van de man was de verdachte weliswaar binnen, maar duidelijk was dat er nog meer vuurwerk moest zijn. Het onderzoek leidde de rechercheurs van Team Milieu naar Gellicum, waar een zeecontainer in het buitengebied werd aangetroffen. In de container lag zwaar illegaal vuurwerk opgeslagen, dat door een gespecialiseerd bedrijf wordt weggehaald en vernietigd.

Onderzoek naar de eigenaar van de zeecontainer en andere betrokkenen, leidde maandag tot de aanhouding van een 23-jarige man uit Vuren en een 25-jarige man uit Herwijnen. Hiermee is het onderzoek nog niet ten einde. De politie doet nog nader onderzoek naar eventuele andere kopers, opslagplaatsen en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Levensgevaarlijk
Het opslaan van vuurwerk in bijvoorbeeld  een woning of garage is levensgevaarlijk. Brand- en ontploffingsgevaar liggen op de loer.

Het vermoeden dat in de buurt illegaal vuurwerk wordt opgeslagen? Twijfel niet en bel 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Voor meer informatie over vuurwerk kan op de themapagina van de politie worden gekeken. Onder het kopje ‘Hoe weet ik of vuurwerk illegaal is’ is informatie te vinden over de ‘Big 5’. Dit zijn de gevaarlijkste soorten vuurwerk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen.
100 kinderen genieten van Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen fotoserie 15 uur geleden
Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 18 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden