Logo hetkontakt.nl/leerdam

Gereedschap na diefstal gedumpt in Schoonrewoerd

  •   keer gelezen   112

SCHOONREWOERD • De politie is op zoek naar de eigenaars van verschillende gereedschappen, die dinsdag door inbrekers in een sloot langs de Schaikseweg nabij Schoonrewoerd gedumpt zijn.


Dinsdagmiddag iets over twaalven werden diverse gereedschappen koud gezet bij een woning in Leerbroek, afkomstig uit de schuur. De dieven werden echter op heterdaad betrapt en aangesproken door de bewoners. Hun auto werd klemgezet en 112 werd gebeld.

Brug open
Vanuit Meerkerk snelde de politie richting de plaats delict, maar de brug ging net open, waardoor agenten niet door konden. Op dat moment gingen de dieven er door de heg vandoor met hun voertuig. Een korte zoektocht heeft vervolgens niets opgeleverd.

Later werden de gereedschappen gevonden in de sloot.

Het vermoeden is dat twee mannen op strooptocht zijn geweest in een blauw bestelwagentje en dat deze goederen afkomstig zijn van een andere diefstal, aldus de politie. Omdat het de verdachten te heet onder de voeten werd hebben ze de spullen gedumpt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DIEFSTAL GEREEDSCHAP LEERBROEK Wie herkent de gefotografeerde spullen? Laat het weten aan de politie Vijfheerenlanden via 09008844! Iets over 12en op de Middelkoop LEERBROEK werden er diverse gereedschappen koud gezet bij een woning aldaar, afkomstig uit de schuur. Omdat dit dievengilde op heterdaad werd betrapt bij t wegnemen van deze gereedschappen werden ze aangesproken door de bewoners. Hun auto werd klemgezet en 112 werd gebeld. Vanuit Meerkerk snelden we richting de plaats delict, helaas ging de brug net open en konden we niet door. Balen, want op dat moment kregen we net door dat de betrokkenen door de heg er vandoor gegaan waren met hun voertuig. Een korte zoekslag heeft helaas niets opgeleverd. Enige tijd later kregen we van een getuige door dat er allerlei gereedschappen gedumpt waren in een sloot langs de Schaikseweg nabij Schoonrewoerd. De spullen zijn veilig gesteld. Het vermoeden is dat deze twee mannen op strooptocht zijn geweest in een blauw bestelwagentje en dat deze goederen afkomstig zijn van een andere diefstal. Omdat t de verdachten te heet onder hun voeten werd hebben ze deze gedumpt. Herkent u deze goederen, zijn ze uw eigendom? Neem dan contact met ons op! Zijn er vandaag 2 mannen bij u op t erf geweest met een vage reden voor hun aanwezigheid? Meld het dan ook aub. #leerbroek #diefstal #vijfheerenlanden

Een bericht gedeeld door Mark den Hartog (@wijkagentdenhartog) op

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2