Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Bart Meesters

Auto gaat in vlammen op in Haaften

  •   keer gelezen   112

HAAFTEN • In het Gelderse Haaften is woensdagavond een auto in vlammen op gegaan. Rond 23:35 uur kreeg de brandweer de melding van een autobrand in Haaften. De auto stond geparkeerd aan de Brouwerskamp op de hoek met de
Graskamp.


Bij aankomst van de brandweer stond de auto aan de voorzijde volledig in brand. De brandweer wist de brand snel te blussen, maar kon niet voorkomen dat de auto door de brand geheel verloren ging.

Voorbij rijdende dorpsgenoten merkten de brand iets na 23:30 uur op, en waarschuwden buurtbewoners waar het licht nog brandde. Nadat de brandweer was gebeld is nog een auto die vlakbij het brandende voertuig geparkeerd stond
weggereden.

Brandstichting
De politie kwam ter plaatse nadat het voertuig was geblust. De melders van de brand wisten te vertellen dat de auto in het begin alleen rond de motorkap ter hoogte van de voorruit brandde. Volgens agenten ter plaatse zouden er overeenkomsten zijn met eerdere branden in Zuilichem, aan de overkant van de Waal.

De politie houdt er dan ook rekening mee dat er spraken is van brandstichting en heeft de omgeving rond het voertuig afgezet met linten. De forensische opspring van de politie zal op een later moment sporenonderzoek verrichten.

Agenten hebben verklaringen opgenomen van een aantal buurtbewoners. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan. De politie heeft de brand in onderzoek en is op zoek naar mensen die mogelijk wat hebben gezien dat met de brand te maken heeft.

De auto ging door de brand verloren en zal afgevoerd worden door een bergingsbedrijf.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2