Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Bart Meesters
UPDATE

Camerawinkel in Waardenburg doelwit van ramkraak

  •   keer gelezen   112

WAARDENBURG • Bij de onderneming Camera-Tweedehands.nl in Waardenburg is dinsdagnacht een ramkraak gepleegd. Dat gebeurde rond de 04:35 uur.


Een grijze auto reed meerdere keren hard tegen de camerawinkel aan De Vergt aan, om zo de winkel open te breken. Volgens omwonenden gingen de daders er niet veel later vandoor met een grote tas.

Om ruimte te maken voor de knal tegen de etalage, haalden de daders onder meer betonblokken op de parkeerplaats weg. Ook een van de twee geparkeerde auto's van een thuiszorgwinkel werd verplaatst. Die auto werd met ingeslagen raam midden op de parkeerplaats aangetroffen.

Rosmalen
Iets meer dan een uur na de ramkraak in Waardenburg rukte de brandweer uit voor een autobrand aan de Empelsehoefweg bij Rosmalen. De politie onderzoekt of de aangetroffen Audi, zonder kentekenplaten, verband houdt met de ramkraak. Van het voertuig is vrijwel niets meer over.

Getuigen
De politie is een onderzoek gestart naar een ramkraak bij een winkel aan de Vergt donderdagmorgen vroeg en is op zoek naar getuigen.

Rond 4:25 uur kreeg de politie de melding van een ramkraak. Ter plaatse troffen agenten een auto tegen de vernielde voorgevel van de winkel aan. De auto bleek als gestolen gesignaleerd te staan. Getuigen vertelden twee of drie verschillende stemmen te hebben gehoord. Een getuige zag direct na het incident een zwarte auto, vermoedelijk een Seat, wegrijden in de richting van de A2. Een andere getuige vertelde een manspersoon te hebben gezien ten tijde van het voorval. Het betrof een man van circa 1.80 meter lang, normaal postuur met een grijze vest met capuchon en donkere broek aan. Of er buit is gemaakt is nog niet bekend.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2