Logo hetkontakt.nl/leerdam
UPDATE

Zeer grote brand bij Waardenburgs houtverwerkingsbedrijf

  •   keer gelezen   112

WAARDENBURG • De brandweer is woensdagmorgen met groot materieel uitgerukt voor een zeer grote brand bij houtverwerkingsbedrijf Plomp & Zn aan de Industrieweg in Waardenburg.


De brand woedde in een silo, waarin houtsnippers lagen opgeslagen. Om 12:30 uur meldde de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid dat de silo wordt leeggemaakt en preventief wordt afgeblust. Dit duurt naar verwachting nog enkele uren duren.

Met man en macht werd woensdag geprobeerd het vuur in de silo te blussen. Omdat de silo moeilijk bereikbaar is, waren er veel handen nodig, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Daarnaast werd geprobeerd het vuur weg te houden van de transportbanden, waarmee de silo in verbinding staat met een naastgelegen pand van het houtverwerkingsbedrijf.

Rond 9:15 uur kwam de eerste melding van een grote brand in Waardenburg, een uur later werd de brand opgeschaald naar 'zeer groot'. Volgens de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zijn er geen slachtoffers gevallen en is de overlast voor omwonenden 'heel beperkt'. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2