Afbeelding
UPDATE

Zeer grote brand bij Waardenburgs houtverwerkingsbedrijf

112 3.146 keer gelezen

WAARDENBURG • De brandweer is woensdagmorgen met groot materieel uitgerukt voor een zeer grote brand bij houtverwerkingsbedrijf Plomp & Zn aan de Industrieweg in Waardenburg.

De brand woedde in een silo, waarin houtsnippers lagen opgeslagen. Om 12:30 uur meldde de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid dat de silo wordt leeggemaakt en preventief wordt afgeblust. Dit duurt naar verwachting nog enkele uren duren.

Met man en macht werd woensdag geprobeerd het vuur in de silo te blussen. Omdat de silo moeilijk bereikbaar is, waren er veel handen nodig, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Daarnaast werd geprobeerd het vuur weg te houden van de transportbanden, waarmee de silo in verbinding staat met een naastgelegen pand van het houtverwerkingsbedrijf.

Rond 9:15 uur kwam de eerste melding van een grote brand in Waardenburg, een uur later werd de brand opgeschaald naar 'zeer groot'. Volgens de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zijn er geen slachtoffers gevallen en is de overlast voor omwonenden 'heel beperkt'. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden