Logo hetkontakt.nl/leerdam

Zestien extra ambtenaren in Vijfheerenlanden

  •   keer gelezen   112

VIJFHEERENLANDEN • De nieuwe gemeente Vijfheerenlanden gaat het aantal ambtenaren flink uitbreiden. Er komen ruim zestien formatieplaatsen bij, zo staat te lezen in de zogenaamde Kaderbrief.


De uitbreiding is nodig omdat de drie (kleine) Vijfheerenlanden-gemeenten nu één nieuwe middelgrote gemeente worden, aldus de gezamenlijke colleges. "Wij zullen in de regio dus zichtbaarder zijn. Als kleinere gemeenten konden we meeliften op de inzet van grotere gemeenten. Nu we zelf zo'n grotere gemeente worden, wordt er ook inzet van ons verwacht op regionale opgaven."

Het gaat volgens de colleges om opgaven die ook in het belang van de nieuwe gemeente zijn. "Bijvoorbeeld vitaal platteland, bereikbaarheid en duurzaamheid. Wij willen en kunnen dus geen 'free rider' meer zijn. Voor deze regionale inzet is wel formatie nodig."

Het gaat bij de zestien extra formatieplaatsen overigens om functies die de afgelopen jaren veelal werden ingevuld door inhuurkrachten. Waar dus al budget voor beschikbaar was. De extra kosten bedragen voor de formatie-uitbreiding bedragen ongeveer 190.000 euro.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2