Logo hetkontakt.nl/leerdam

Gemeente Geldermalsen sluit woning vanwege aanwezigheid drugs

  •   keer gelezen   112

GELDERMALSEN • Burgemeester Jeroen Staatsen van de gemeente Geldermalsen heeft vorige week dinsdag een woning in Geldermalsen laten sluiten. In deze woning heeft de politie aanzienlijke hoeveelheden soft- en harddrugs aangetroffen. De woning is voor drie maanden gesloten. 


Een pand waar grote hoeveelheden soft- en harddrugs aanwezig zijn, kan een aanzuigende werking hebben van criminele activiteiten. De burgemeester kan, om de openbare orde en veiligheid te beschermen volgens artikel 13b van de Opiumwet, dergelijke woningen of panden sluiten.  

De burgemeester wil met het beleid ook een signaal afgeven. Het aanwezig hebben van grote handelshoeveelheden soft- en harddrugs wordt in de gemeente Geldermalsen niet getolereerd.  Staatsen: ''De openbare orde in de omgeving en de veiligheid van onze inwoners die in de nabijheid van een dergelijk pand wonen, is voor mij reden om op grond van het zogenaamde Damoclesbeleid de woning in Geldermalsen te sluiten. Het beleid gaat ervan uit dat ik altijd eerst mensen  waarschuw als we soft- en/of harddrugs aantreffen. Maar als het gaat om zeer grote hoeveelheden kan ik ook direct overgaan tot sluiting.'' 

Recentelijk is ook aan de Rijnstraat 18 in Geldermalsen, de oude brandweerkazerne, een zeer grote hennepkwekerij aangetroffen. Burgemeester Staatsen heeft besloten om ook dit pand voor de duur van drie maanden te sluiten. De gemeente had het pand verhuurd aan een derde partij.
 

CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier