Logo hetkontakt.nl/leerdam

Man (32) uit Herwijnen omgekomen bij ongeval op A16 bij Rotterdam

  •   keer gelezen   112

ROTTERDAM/MEERKERK/HERWIJNEN • Bij een groot ongeval op de A16, net voor de Van Brienenoordbrug, zijn maandagochtend onder andere twee vrachtwagens op elkaar geklapt. De bijrijder van de achterste vrachtwagen kwam daarbij om het leven. Het gaat om een 32-jarige man uit Herwijnen, die bij firma Boer b.v. uit Meerkerk werkte.


De bestuurder van de vrachtwagencombinatie, een 53-jarige man uit Ameide, werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval vond maandagmorgen iets voor half zeven plaats. Verschillende auto's botsten op elkaar op de hoofdrijbaan net voor de Brienenoordbrug. Eén van de auto's schoot de strook voor vrachtwagens op waardoor een vrachtwagen vol in de remmen moest. De vrachtwagen die daar achter reed, kon niet meer voldoende remmen en klapte er bovenop.

De bijrijder van de achterste vrachtwagen, een 32-jarige man uit Herwijnen, kwam hierbij om het leven. De 53-jarige bestuurder is gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval vond plaats net voor de Brienenoord in de rijrichting Breda-Rotterdam. De verkeerspolitie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht. De hoofdrijbaan van de A16 is vanwege onderzoek, berging en herstel van schade aan het wegdek urenlang afgesloten voor verkeer.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier