Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Frits Kool afgelopen donderdag tijdens een boottocht met vrienden in Friesland.
• Frits Kool afgelopen donderdag tijdens een boottocht met vrienden in Friesland. (Foto: Eip Aantjes)

Bekende Heicopse agrariër Frits Kool verongelukt in Leens

  •   keer gelezen   112

LEENS/HEI- EN BOEICOP • De bekende biologische/ecologische agrariër Frits Kool van De Groene Hofstee uit Hei- en Boeicop is maandagavond verongelukt in het Groningense Leens.


Kool is een bekende agrariër in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. Hij was onder meer één van de pioniers van Den Hâneker. Ook zat hij een lange periode in het bestuur van Fokveedag Boerenlandfeest, waarvan hij erelid is. Zijn plotselinge overlijden zorgt dan ook voor een schok in de regio.

Auto in brand
Kool verongelukte na een fietstocht, die hij samen maakte met zijn goede vriend en de eveneens bekende agrariër Max van Tilburg. Met de auto, komend uit de richting Winsum, botste hij rond 19:30 uur aan de linkerkant van de weg (N361) door nog onbekende oorzaak tegen een boom. Het voertuig vatte vlam.

De 71-jarige Van Tilburg, woonachtig in De Marne, wist uit de auto te komen en is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Voor Frits Kool kwam alle hulp, onder meer van de opgeroepen traumahelikopter en twee brandweerkorpsen, te laat.

De brandweer plaatste na het blussen direct schermen rondom de auto. De N361 richting Ulrum en Wehe-den Hoorn werd afgesloten voor verkeer. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier