Logo hetkontakt.nl/leerdam

Winkeldief (41) bedreigt agenten met schaar bij aanhouding op Westwal in Leerdam

  •   keer gelezen   112

LEERDAM • Een winkeldief die donderdag in een supermarkt aan de Westwal in Leerdam op heterdaad werd betrapt, bedreigde de politie bij zijn aanhouding met een schaar.


Recent vonden er twee winkeldiefstallen plaats in het centrum van Leerdam. De 41-jarige Leerdammer werd voor één van deze zaken reeds aangehouden. Ook de tweede diefstal werd door de verdachte gepleegd; de wijkagent herkende hem op de camerabeelden. De politie kreeg tevens informatie dat de man zich mogelijk veelvuldig aan winkeldiefstal schuldig maakte.

Bier en sushi
Om die reden werd besloten het 'team heterdaad' in de zetten. Met succes. De verdacht liep donderdagmiddag even na half vier een supermarkt aan de Westwal binnen. Hij nam diverse goederen, waaronder bier en sushi, mee zonder te betalen. Agenten in burger hielden hem aan.

De verdachte wist een schaar te pakken, waarmee hij de agenten bedreigde. Met pepperspray wisten de agenten de man in bedwang te houden.

Zelfs met handboeien om gedroeg de Leerdammer zich agressief. Hij werd ingesloten in Dordrecht. De recherche doet nader onderzoek en zal in overleg met de Officier van Justitie beslissen wat er verder zal gebeuren. Momenteel zit de verdachte nog vast.

Politieauto vernield
Terwijl door de politie de aangifte van de bedrijfsleider van de supermarkt werd opgenomen, werd door een andere persoon de politieauto vernield. Deze zaak wordt apart onderzocht.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2