Logo hetkontakt.nl/leerdam
 • De brandweer moest meerdere keren terug naar Ophemert. Foto: AS Media
• De brandweer moest meerdere keren terug naar Ophemert. Foto: AS Media

Brandweer al druk bezig in Waardenburg, Ophemert en Zuilichem

  •   keer gelezen   112

REGIO • De brandweer is sinds vrijdagavond al druk met buitenbranden vanwege oud en nieuw. In Ophemert moest een brand op de kruising van de Jonathanstraat en de Groenestraat zaterdag overdag opnieuw geblust worden, omdat het vuur dat 's nachts was aangestoken weer oplaaide.


De brand zou afgelopen nacht steeds opnieuw zijn aangestoken door jongens, aldus getuigen. Naast de vele branden zijn er ook verschillende vernielingen gepleegd met het vuurwerk. Ook zouden er een aantal paaltjes uit de grond zijn getrokken en in brand zijn gestoken.

Wie er achter de vandalisme en branden zit is nog onbekend. 

Waardenburg
In Waardenburg was er vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag vier keer brand. De eerste melding ging om een stuk of tien autobanden die in brand stonden aan de Veerstraat. Verkeer op de A2 had korte tijd last van de rook van deze brand. 

Iets later, kort na 23.00 uur, stond ook een aanhanger met autobanden aan de Steenweg in de brand. Weer twintig minuten later was er hetzelfde euvel aan de Notaris van Aalstweg. Daar was een flink vuur ontstaan, vermoedelijk was er ook olie gebruikt om de brand te stichten. De olie kwam op de weg terecht.

Rond 2.45 uur moest de brandweer in actie komen voor een bankstel in brand aan het Koningin Julianaplantsoen.

Rond 0.45 uur waren autobanden en hout in de fik gestoken op de kruising Burgemeester Hobolaan/Molenstraat in Zuilichem. De brand was snel onder controle. Het wegdek is zwartgeblakerd en de gemeente moest worden ingeschakeld om de rotzooi op te ruimen.

Vuren/Herwijnen
Eerder op de avond moest de brandweer van Lingewaal uitrukken voor buitenbranden in Herwijnen (provinciale weg) en Vuren (Mildijk).

Bron: AS Media en 112aalburg.nl

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2