Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: 123rf
Foto: 123rf

Twintig boetes voor ondermaatse fietsverlichting

  •   keer gelezen   112

LEERDAM/ARKEL • De politie heeft deze week twintig bonnen uitgedeeld aan fietsers die zonder verlichting of met te weinig verlichting in het donker reden.


Dit gebeurde tijdens controles onder met name schoolgaande jeugd. De politie houdt tussen 8 december en 26 januari elf controles in het kader van de actie 'Laat je zien!'. Deze controles vinden telkens plaats tussen 06.30 en 08.15 uur op schoolroutes in Leerdam, Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem, Zederik en Molenwaard.

Bij een bekeuring worden zo veel mogelijk rode en witte noodlampjes verstrekt aan scholieren, zodat ze veilig hun weg kunnen vervolgen.

De eerste controle vond vorige week plaats in Leerdam. Hier werden 13 boetes uitgeschreven op 190 passanten. In het dorp Arkel werden dinsdag zeven bekeuringen uitgedeeld op 95 passanten.

"Ziet er dus best redelijk uit, maar kan beter", concludeert agent Ton Gruiters, die aan deze verlichtingsacties meedoet.

De controles staan overigens los van de reguliere (extra) aandacht die de politie in deze tijd van het jaar heeft voor verlichting.

Een boete voor geen of onvoldoende verlichting op een fiets bedraagt overigens tussen de 37 en 64 euro, afhankelijk van de leeftijd van de fietser.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2