Foto: 123rf
Foto: 123rf

Twintig boetes voor ondermaatse fietsverlichting

112 258 keer gelezen

LEERDAM/ARKEL • De politie heeft deze week twintig bonnen uitgedeeld aan fietsers die zonder verlichting of met te weinig verlichting in het donker reden.

Dit gebeurde tijdens controles onder met name schoolgaande jeugd. De politie houdt tussen 8 december en 26 januari elf controles in het kader van de actie 'Laat je zien!'. Deze controles vinden telkens plaats tussen 06.30 en 08.15 uur op schoolroutes in Leerdam, Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem, Zederik en Molenwaard.

Bij een bekeuring worden zo veel mogelijk rode en witte noodlampjes verstrekt aan scholieren, zodat ze veilig hun weg kunnen vervolgen.

De eerste controle vond vorige week plaats in Leerdam. Hier werden 13 boetes uitgeschreven op 190 passanten. In het dorp Arkel werden dinsdag zeven bekeuringen uitgedeeld op 95 passanten.

"Ziet er dus best redelijk uit, maar kan beter", concludeert agent Ton Gruiters, die aan deze verlichtingsacties meedoet.

De controles staan overigens los van de reguliere (extra) aandacht die de politie in deze tijd van het jaar heeft voor verlichting.

Een boete voor geen of onvoldoende verlichting op een fiets bedraagt overigens tussen de 37 en 64 euro, afhankelijk van de leeftijd van de fietser.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden