Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De theatervoorstelling over depressie werd druk bezocht.
• De theatervoorstelling over depressie werd druk bezocht.

Veel belangstelling voor Week van de Mantelzorg

  •   keer gelezen

REGIO • De Week van de Mantelzorg in de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal is volgens de initiatiefnemers een groot succes geworden. Er was veel belangstelling voor onder andere het werkgeversontbijt en de theatervoorstelling 'Out of the Blues'. 


WelzijnGeldermalsen, WelzijnNeerijnen en WelzijnLingewaal hebben van 7 t/m 12 november de eerste Week van de Mantelzorg georganiseerd. Een volle week is er aandacht gevraagd voor en besteed aan mantelzorg. Door middel van een zeer divers programma is vanuit alle kanten en voor alle doelgroepen het belang en de problematiek van mantelzorg belicht. 

Werkende mantelzorgers
De week is van start gegaan met een werkgeversontbijt met als thema een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Ruim twintig deelnemers hebben informatie en tips uitgewisseld om werkende mantelzorgers als werkgever te ondersteunen. 

Theater
Maandagavond is er in samenwerking met Indigo Gelderland de theatervoorstelling 'Out of the Blues' aangeboden voor mantelzorgers, maar ook voor andere belangstellenden. De druk bezochte voorstelling brengt depressie onder de aandacht en maakt het onderwerp bespreekbaar. 

Film
Op dinsdagmiddag is de film 'Intouchables' getoond in de Pluk in Geldermalsen. Hierbij mochten mantelzorgers samen met een introducé genieten van het komisch drama over een fysiek gehandicapte Franse miljonair en een Senegalese jongen die zijn persoonlijk verzorger wordt.

Professionals
De woensdag heeft de hele middag in het teken van 'Zorg met Elkaar' gestaan, speciaal voor zorgprofessionals werkzaam in de drie gemeenten. Het doel is om professionals uit de regio te ontmoeten en het mantelzorgaanbod inzichtelijk te maken. 

Verwennerij
Uiteraard is er ook volop aandacht gegeven voor de Dag van de Mantelzorg. Speciaal voor meer dan 200 mantelzorgers zijn er ontspannende en gezellige activiteiten georganiseerd. In de drie gemeenten hebben mantelzorgers kunnen genieten van onder andere creatieve workshops, massages en heerlijke maaltijden.

Naast het vaste programma is in samenwerking met dorpshuizen ook allerlei informatieve en ontspannende activiteiten georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn een koffieochtend, samen eten en een lezing.

Meer informatie rondom de Week van de Mantelzorg en/of mantelzorgondersteuning vanuit de drie welzijnsorganisaties via www.weekvandemantelzorg.nl of 0345-573688.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2