Logo hetkontakt.nl/leerdam

Bloemenactie voor zieke Emilia (1)

  •   keer gelezen

LEERDAM • Om de crowdfundingsactie voor de Leerdamse Emilia (1) verder te ondersteunen, wordt er woensdag 28 september een bloemenverkoop georganiseerd op het Eiland in Leerdam, voor de MCD Leerdam. 


Emilia heeft de spierziekte sma. Bij deze ziekte blijven de spieren van vooral de rug, bovenbenen en bovenarmen zwak. Dit komt omdat de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg hun werk niet goed doen. Deze spierzwakte breidt zich uiteindelijk uit, waardoor er slik- en ademhalingsproblemen ontstaan. De meeste kinderen bij wie sma heel jong wordt vastgesteld overlijden voordat ze twee zijn. 

Maar Emilia doet mee aan een Amerikaans medisch onderzoek om de ziekte te behandelen. Daarvoor reisde ze met haar ouders van februari tot mei naar Essen waar ze vier injecties kreeg. Alleen: het ziekenhuis in Essen stopt met de studie. Ouders Tessa en Lorenzo hopen dat ze nu in België terecht kunnen. Echter, om Emilia überhaupt nog te vervoeren naar wat voor ziekenhuis dan ook is een bus nodig. De baby moet namelijk plat vervoerd worden. De aanschaf vergt 20.000 tot 25.000 euro. De ouders zijn in allerijl op zoek naar geld om dit te financieren. 

De bloemenverkoop op 't Eiland moet de crowdfundingsactie van de familie verder helpen. Tussen 12:00 en 17:00 uur worden er bloemen verkocht. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar Emilia. 

Lees hier meer over Emilia. Doneren kan via deze website
 

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier