Logo hetkontakt.nl/leerdam

Leerdamse leerlingen krijgen Veilig op weg-les

  •   keer gelezen

LEERDAM • De leerlingen van groep 7 en 8 van Floris Radewijnsz en Koningin Wilhelmina hebben maandag een Veilig op weg-les gekregen. 


Waar kinderen en grote voertuigen elkaar ontmoeten, kunnen gevaarlijke situaties ontstaan.  Daarom is voorlichting letterlijk van levensbelang, met name aan de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: kinderen. Om kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren van het verkeer hebben Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een les ontwikkeld waarin leerlingen van groep 7 en groep 8 van het basisonderwijs kennismaken met vrachtauto's.

Het dodehoekproject 'Veilig op weg' bestaat uit een theorie- en een praktijkles. De theorieles wordt gegeven aan de hand van een film in de klas. Daarna gaan de leerlingen naar buiten waar de Veilig op weg-vrachtauto klaar staat voor de praktijkles.

'Veilig op weg' is het grootste dode hoek lesproject in Nederland en uniek in Europa. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op weg-partners, zo'n 1.500 basisscholen bezocht. 

CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier