Logo hetkontakt.nl/leerdam

Driedaags Film Food Festival bij LingeFilm

  •   keer gelezen

GELDERMALSEN • LingeFilm houdt op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 oktober een driedaags Film Food Festival in mfc De Pluk in Geldermalsen. Hoogtepunt van het festival is de marathondag op zaterdag 8 oktober, wanneer maar liefst elf speelfilms en documentaires in drie theaterzalen worden vertoond.


Het startsein voor het festival is op vrijdagavond wanneer LingeFilm samen met chef-kok Laurent Schandrin een groots filmdiner voor honderd personen organiseert. Deze maaltijd wordt gevolgd door de speelfilm Burnt. Deze avond is bijna uitverkocht.

Film- en Eetliefhebbers kunnen op zaterdag van 13.00 tot 02.30 uur hun hart ophalen. Maar liefst elf films en documentaires worden er gedraaid.

Foodactiviteit
Speciaal voor het festival worden er naast de vaste theaterzaal nog twee filmzalen ingericht. Het bijzondere is dat aan elke filmvertoning een 'food'-activiteit gekoppeld is die wordt verzorgd door lokale chef-koks, producenten of sprekers die hun sporen op culinair gebied ruimschoots verdiend hebben.

Films die vertoond worden zijn o.a. 'Noma, the perfect storm' over het restaurant in Kopenhagen dat meerdere keren tot beste restaurant ter wereld is verkozen. Na de film zal Arjan de Boer van het Food Inspiration Institute vertellen wat erbij komt kijken om aan de top te komen en te blijven. Christian van de Veerdonk van restaurant Eten&Drinken uit Geldermalsen serveert een heerlijk gerechtje.

Andere smakelijke films zijn Somm (over wijn), Bugs (over eetbare insecten), Tony (over eerlijke chocolade), It all starts with beer (met Culemborgs bier), Chef enzovoort. De festivaldag gaat over in een festivalnacht met als afsluiting, om 23.30 uur, de vertoning van de culinaire filmklassieker, La Grande Bouffe.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2