• Creatief aan de slag tijdens de open dag van Paracord.
• Creatief aan de slag tijdens de open dag van Paracord. Foto: Oaracord

Paracord.eu: wereldwijd bekend om gekleurd touw

Algemeen 2.951 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Als het gaat om de levering van gekleurd touw voor de handwerkmarkt geldt Paracord.eu wereldwijd als de best gesorteerde aanbieder. Daarmee geeft het met zijn partners invulling aan een eeuwenlange traditie van touw maken en handel in de Krimpenerwaard.

Touw in alle kleuren, dat is het eerste wat je ziet als je het bedrijfspand van Paracord.eu binnenstapt. En meteen daarna valt de open en prettige sfeer op. Hier, aan de Van der Giessenweg 19 in Krimpen aan den IJssel, wordt met een glimlach gewerkt.

“Leuk dat je dat zo ervaart”, zegt Ruben van Duin, samen met Sander Kwantes sinds oktober 2021 eigenaar van Paracord.eu. “Wij vinden het enorm belangrijk dat onze medewerkers zich hier thuisvoelen en plezier hebben in wat ze doen. ‘Het touw bindt ons’, zeggen we wel eens bij wijze van grap, maar er zit zeker ook een diepere betekenis aan vast. We runnen dit bedrijf met 200 mensen. Samen zorgen we ervoor dat we een groot marktgebied binnen en zelfs buiten Europa bedienen met onze 8.000 touw- en hobbyproducten. Onze klanten zijn voor het overgrote deel particulieren met touwknopen als hobby. De een benut ons riante aanbod in gekleurd touw om er een hondenlijn van te maken, een ander knoopt een paardenhalster, een sieraad of een halsband. De creatieve toepassingen van gekleurd touw zijn oneindig groot.”

Online
Paracord.eu doet voor het overgrote deel online zaken, waarbij honderden pakketjes per dag worden verzonden. “Niet alleen ons brede en diepe assortiment in gekleurd touw is er een reden voor dat we vanaf de start steeds een opgaande lijn lieten noteren”, weet Ruben van Duin. “Ook het feit dat onze klanten bij Paracord.eu touw vanaf een lengte van één meter kunnen bestellen, heeft absoluut bijgedragen aan onze groei. Voorheen hadden ze te maken met leveranciers die alleen hele rollen touw van één kleur leverden. Da’s niet handig als je bijvoorbeeld een meerkleurige armband wilt maken. Wij hebben op die vraag en behoefte vanuit de markt ingespeeld.”

Paracord.eu levert zijn touw ook aan bedrijven die beroepsmatig en onder eigen -vaak gerenommeerde- merknaam touwproducten op de markt brengen, zoals armbanden en andere sieraden.

Parachutetouw
En dan te bedenken dat Paracord.eu nog maar nauwelijks tien jaar geleden ‘piepklein’ begon in het woonhuis van het Krimpense echtpaar Felix en Nelleke Plaisier. Zij besloten met de online-verkoop van outdoor-artikelen te gaan starten. Parachutetouw, oftewel ‘paracord’, maakte deel uit van het assortiment. Felix en Nelleke ontdekten al snel dat paracord lastig verkrijgbaar was via het internet en besloten zich op de online-verkoop van touw te concentreren. En passant werd een collectie van gekleurd touw in tachtig varianten op de site geplaatst. Vanaf dat moment wisten steeds meer mensen Paracord.eu te vinden en nam het aantal online-bestellingen per week toe.

Het woonhuis werd te klein, de aanpalende garage werd ingericht als bedrijfsruimte en buurjongens en -meisjes kwamen helpen om alle orders te verwerken. Niet veel later trok Paracord.eu in een loods op bedrijventerrein Stormpolder. Toen ook die ruimte klein bleek, verkaste men in 2020 naar het huidige pand aan de Van der Giessenweg 19. Felix en Nelleke Plaisier hebben inmiddels afscheid genomen van hun drukke ondernemersbestaan en de zaak overgedragen aan Ruben van Duin en Sander Kwantes, die allebei al bij het bedrijf werkten. 

“Felix en Nelleke zijn als medeaandeelhouder nog geregeld te vinden in het nieuwe pand en zijn trots dat Paracord.eu nog steeds op volle toeren draait,” weet Ruben van Duin.

Open huis
Zaterdag hield het Krimpense bedrijf open huis voor familie/vrienden van de medewerkers. Ook kregen vijftien klanten een workshop touwknopen en leerbewerken aangeboden en werd de nieuwe showroom officieel geopend. In deze ruimte kunnen klanten op afspraak terecht voor advies en uitleg over touwknopen in alle varianten.

“Dat contact vinden we heel belangrijk en leuk, want het zijn juist deze mensen die samen met ons team Paracord.eu gemaakt hebben tot wat het nu is”, besluit Ruben van Duin.

Jan Timmer

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden