Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>•</p>

(Foto: wijntjesfotografie.nl)

Nieuwe winkel Arjan v/d Eijk, De Echte Bakker

  •   keer gelezen   Zakelijk

BERGAMBACHT • Bakker Arjan van der Eijk en zijn vrouw Bianca maakten met hun bakkerswinkel inclusief lunchroom een overstap naar de overkant van de Bergambachtse Hoofdstraat.

Meegaan met de tijd is niet vreemd voor ondernemer Arjan van der Eijk. De Haastrechtenaar trad al op jonge leeftijd in de voetsporen van zijn vader, die in 1971 in zijn woonplaats op de Grote Haven een bakkerij opende.

“Mijn vader bakte de producten in de bakkerij en mijn moeder verkocht deze in de winkel,” vertelt Arjan van der Eijk trots. “Het familiebedrijf breidde uit met winkels inclusief inpandige lunchrooms in Gouda-Goverwelle en Bergambacht en telt inmiddels 32 personeelsleden.”

Zijn zus Corine is vanaf de opening in 2002 werkzaam in de winkel in Bergambacht. Arjan van der Eijk: “Na twintig jaar was de stap naar vernieuwing noodzakelijk. De inventaris was gedateerd en het huurcontract liep af. Ik kwam in contact met Marcel Oskam, die een partner zocht om de klanten in zijn vernieuwde schoenenzaak een kopje koffie en een lunch aan te bieden. We hebben soortgelijke concepten in Nederland bezocht en hoefden niet lang na te denken om onze intrek te nemen in het nieuwe pand, waar de klanten via een open verbinding beide winkels kunnen binnenlopen.”

Nieuwe formule
De hardwerkende Arjan van der Eijk is ervan overtuigd dat de nieuwe formule aanslaat. Met 25 broodsoorten, krentenbollen, croissants, saucijzenbroodjes, diverse soorten gebak en koek van hoge kwaliteit is de bakkerswinkel een trekker in Bergambacht.

“De producten die wij in onze bakkerij volgens eigen recept maken, worden het hele jaar door beoordeeld door het Nederlands Bakkerij Centrum. Hierbij wordt een strenge kwaliteitsnorm gehanteerd,” vervolgt Arjan van der Eijk, die elke ochtend om kwart over twee opstaat en kort daarna in de bakkerij aanwezig is als het eerste brood de oven in gaat. 

Alle producten passeren voor ze in de winkel liggen, zijn goedkeurende blik. “Nadat in de winkels de voorraden zijn aangevuld en de bestellingen zijn afgeleverd, ga ik ’s middags rusten om daarna de product- en bestellijsten voor de volgende dag voor te bereiden. Het is allemaal te overzien, maar als het nodig is springt mijn vader, van wie mijn vrouw en ik in 2016 het familiebedrijf overnamen, bij.”

Streekproducten
De drang om de lat elke dag hoger te leggen, kenmerkt de winkelformule De Echte Bakker.

“Door samenwerking met onze collega’s kunnen we ons blijven onderscheiden en de lekkerste producten aanbieden,” benadrukt Arjan van der Eijk. “In de lunchroom verwerken we streekproducten in ons assortiment. We verkopen kaasbroodjes met Vlisterkaas en ons ijs -klanten die bij Oskam voor hun kinderen schoenen kopen krijgen een ‘ijsmuntje’ - is afkomstig van melkveehouderij de Twee Hoeven in Haastrecht. Boodschappen doen moet een beleving zijn, zodat onze klanten tevreden onze winkels en lunchroom uit stappen.”

Wim Kroone

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten