Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Kok/ondernemer Steven Hoogendijk.
• Kok/ondernemer Steven Hoogendijk. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Steven Hoogendijk levert met Stipz Foodz gezonde maaltijden aan huis

  •   keer gelezen   Zakelijk

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Wie geen zin heeft om te koken of een gezonde maaltijd de voorkeur geeft boven een ‘snelle hap’ is bij Stipz Foodz aan het juiste adres. Het nog jonge bedrijf van Krimpenaar Steven Hoogendijk bereidt niet alleen heerlijke en voedzame maaltijden, het bezorgt ook nog eens in de hele Krimpenerwaard.

Kort na de tweede lockdown besloot Steven Hoogendijk de stap naar het zelfstandig ondernemerschap te zetten. Hij nam afscheid van zijn vaste job als sous-chef van restaurant Lommerrijk in Rotterdam en begon Stipz Foodz. “Ik heb in de vier jaar dat ik bij Lommerrijk heb gewerkt een plezierige tijd gehad en er veel geleerd. Toch vond ik het tijd worden om op eigen benen te staan.”

Eigen plan
Sluiting van de horeca tijdens de tweede lockdown zorgde voor het laatste duwtje in die richting. Steven: “In het restaurant was weinig te doen. In de eerste periode waren we nog volop bezig met schoonmaak- en schilderwerk, maar op een gegeven moment hield ook dat op en zat je meer duimen te draaien. Dat sprak me niet echt aan. Het leek me een beter idee om mijn eigen plan te trekken en Stipz Foods op te gaan zetten.”

De naam van mijn zaak is gebaseerd op de bijnaam van Steven, ‘Stip’: “Die kreeg ik ooit op de basisschool en sindsdien noemen al mijn vrienden me zo. Met Stipz Foods houd ik me bezig met het bereiden van verse maaltijden, sportmaaltijden en catering. Afgelopen zomer ben ik begonnen. Het loopt al lekker. Ik richt me vooral op mensen, die om verschillende redenen graag gezond en lekker eten. De een leeft bewust en sport veel, een ander heeft een drukke baan en weinig tijd om in de keuken te staan en weer iemand anders is fysiek niet in staat om te koken.”

Uitkomst
Voor al deze typen klanten is Stipz Foods een uitkomst. Steven: “Ik kook vers en maak gebruik van eerlijke producten. Mijn maaltijden zijn laag in calorieën en hoog in eiwitten. Gezond en voedzaam dus. Daarnaast varieer ik volop. Van zoete aardappel en rijst tot en en met kipfilet, biefstuk, rundertartaar, witvis, zalm en groene groenten. Een sportmaaltijd kost 8 euro, een gezonde maaltijd 9 euro en een maaltijd met vis 9,95 euro. Voor bezorging in Krimpen aan den IJssel reken ik 50 cent, daarbuiten maximaal 1,50 euro.”

Over belangstelling voor de maaltijdservice heeft Steven Hoogendijk niet te klagen. “Er zit een mooie stijgende lijn in”, stelt de 25-jarige kok/ondernemer tevreden vast. “En nog fijner: de reacties zijn erg enthousiast. Mensen zien echt de meerwaarde in van Stipz Foodz.”

Meer weten? Neem contact op met 06-81404159 of kijk op de facebook- en instagrampagina van Stipz Foodz.

Jan Timmer

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten