Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>Eigenaresse Anoek (rechts) en Maartje van Wijnzinnig aan de Lopikerstraat in Schoonhoven.</p>

Eigenaresse Anoek (rechts) en Maartje van Wijnzinnig aan de Lopikerstraat in Schoonhoven.

(Foto: Stephan Tellier)

Tijd voor een ‘Slock Down’ bij Wijnzinnig Schoonhoven

  •   keer gelezen   Zakelijk

SCHOONHOVEN • Wijnliefhebbers Maartje de Jong en Anoek Jutte openen op zaterdag 4 december om 10.00 uur de deuren van Wijnzinnig Schoonhoven.


Na het vertrek van een grote drankenzaak ontbeert de binnenstad van Schoonhoven een winkel, die kwaliteitswijnen en speciale biersoorten aanbiedt. Onder het genot van een wijntje besloten beide ondernemers dit gat te vullen. Een geschikt winkelpand was snel gevonden. 

Stroomversnelling
“Een vriendin van mij is werkzaam in de wijnwereld,” vertelt Maartje de Jong enthousiast. “Haar passie voor het vak heeft mij aangestoken. Wat al jarenlang borrelde, schoot ineens in een stroomversnelling. In een periode van zes weken is de winkel ingericht. Een wijnexpert, die we inhuren, gaat persoonlijke adviezen geven. Door het stellen van de juiste vragen kan zij klanten de beste wijn adviseren. Wijnen die te koop zijn in supermarkten, hebben we niet in ons assortiment. Een van de topmerken die we verkopen is de Aromo, een Chileense wijn. De kwaliteit van de druiven is door de diversiteit aan microklimaten in het gebied waar ze groeien, perfect. Een van de wijnen uit onze veganlijn is de Spaanse Barahonda. De Italiaanse middelzware rode wijn 12e Mezzo is een van onze andere toppers.”

Wijnzinnig Schoonhoven wil zich onderscheiden in kwaliteit. Dit geldt ook voor de speciaalbieren. “Wij hebben voor ieder wat wils,” vervolgt De Jong. “Onze leverancier heeft pareltjes voor ons geselecteerd. Het Belgische merk Bon Secours bijvoorbeeld is een sterk blond ongepasteuriseerd bier en hergist op de fles. Met de Hagger bieren weet de Oostenrijkse brouwerij Bevog Brauhaus al jaren hoge ogen te gooien. Ook Pöhjala uit Etsland en Paix Dieu, een abdijbier, zijn bij ons te verkrijgen. Alcoholvrije versnaperingen ontbreken net als ‘bubbels’ voor de feestdagen niet. Nu de mensen door alle coronamaatregelen meer thuis zijn en het daar gezellig willen maken, denken wij daar een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Afhalen
Met de coronamaatregelen houdt het ondernemende duo rekening. “Bestellen en afhalen behoort tot de mogelijkheden,” zegt Anoek Jutte, die de styling van de winkel voor haar rekening nam. “In de regio bezorgen we de dranken thuis. Er komt nog een internetshop. Via facebook en instagram zijn we al te vinden. Tijdens de werkzaamheden in de winkel hebben we de ramen niet geblindeerd. De mensen keken dagelijks belangstellend naar binnen. Het postertje met de tekst ‘Tijd voor een Slock Down’ is vele malen gefotografeerd.”

Als openingsactie op zaterdag 4 december krijgen de klanten op al hun aankopen - uitgezonderd de cadeaupakketten- 10% korting. De winkel aan de Lopikerstraat 42 is van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en ook op koopzondagen geopend.

Wim Kroone

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten