Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Impressietekening van het bedrijfsverzamelgebouw op Zevender.</p>

• Impressietekening van het bedrijfsverzamelgebouw op Zevender.

(Foto: Verstoep Bouwkundigen)

Verstoep bouwt op Zevender (Schoonhoven) eigen pand: ‘duurzaam visitekaartje’

  •   keer gelezen   Zakelijk

SCHOONHOVEN • Op bedrijventerrein Zevender in Schoonhoven staan inmiddels tal van bedrijfsgebouwen die ontworpen werden door Verstoep Bouwadvies en Architectuur. Ditmaal echter bouwt de onderneming van Arjan Verstoep en Corné van Roest voor zichzelf: een even mooi als duurzaam kantoor binnen een bedrijfsverzamelgebouw waar ook Joris Veer Woninginrichting, Versluis Accountancy en renewable factory zich gaan vestigen.


Verstoep Bouwadvies en Architectuur is een bekende in de regio tussen Rotterdam enUtrecht. Al 25 jaar kloppen particulieren, agrariërs en bedrijven aan met plannen voornieuwbouw, restauratie, herontwikkeling of een verbouwing.

Duurzaam
In de ontwerpen van de hand van Verstoep is veel oog voor de juiste verhoudingen en toepassing van duurzame materialen. Ook voor de nieuwbouw van het eigen bedrijf is -vanzelfsprekend voor het bureau- gekozen voor een duurzaam ontwerp.

Corné van Roest: “Voor zowel de grote als de kleine onderdelen van het ontwerp hebben we gezocht naar een duurzame én esthetische invulling. Daarbij is gekozen voor een minimale toepassing van beton, om zo de milieu-impact te verkleinen. In plaats daarvan zetten we in op een cascobouw van hout gecombineerd met staal. Daarbij kun je denken aan houten verdiepingsvloeren en dito binnenwanden. De buitengevels worden opgetrokken met een zogenaamd ‘droogstapelsysteem’; een circulair bouwsysteem waarbij stenen droog gestapeld worden. Daardoor is geen mortel nodig. Mooi is ook dat droogstapelen het hergebruik van de stenen mogelijk maakt.”

Energie
Voor het koelen en verwarmen van het gebouw gaat Verstoep gebruik maken van een warmte-koude-opslagsysteem dat zijn energie uit de bodem betrekt. “De ruimtes worden via leidingwerk in de vloeren, wanden en plafonds verwarmd of gekoeld,” vertelt Corné van Roest. “Voor het opwekken van stroom gebruiken we pv-panelen op het plattedak.” Om een gezond binnenklimaat te creëren wordt een gebalanceerd ventilatiesysteem toegepast.

Uiteraard is ook een aangenaam werkklimaat van groot belang. Reden om extra aandacht aan de (groene) aankleding binnen te besteden, alsmede het interieur en de toe te passen materialen.

“Het buitenterrein willen we zoveel mogelijk groen houden”, aldus Corné van Roest. “Ook denken we aan een fietsenstalling gemaakt van sloopmateriaal en bestrating met hergebruik van stenen.”

Visitekaartje
Alles bij elkaar moet het nieuwe onderkomen van Verstoep een fraai, duurzaam visitekaartje gaan vormen. Mooi voor het oog, praktisch in gebruik én ter inspiratie van iedereen die toekomstbestendig en milieuverantwoord wil (laten) bouwen.

Jan Timmer,
Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal
Volg @jtimmertekst op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier