Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Judith Verkleij (voorgrond) en Joyce Buijserd voor de nieuwe praktijkruimte.
• Judith Verkleij (voorgrond) en Joyce Buijserd voor de nieuwe praktijkruimte. (Foto: Wijntjes Fotografie)

Logopediepraktijk Bergambacht in nieuw onderkomen aan de Hoofdstraat

  •   keer gelezen   Zakelijk

BERGAMBACHT • Logopediepraktijk Bergambacht verhuisde begin deze maand van de Meidoornstraat naar de Hoofdstraat (76). Judith Verkleij en haar team zijn daar drie dagen in de week te vinden.


De praktijk groeide op het voormalige adres uit haar jasje, zeg Judith: “We zaten twee dagen in de week bij Fysio-Fitness Kees Bakker in. De laatste tijd werd de wachtlijst langer, maar een uitbreiding zat er aan de Meidoornstraat niet in. Vandaar de verhuizing naar het pand waar voorheen de Rabobank gevestigd was. We hebben daar de beschikking over twee praktijkruimten en delen het gebouw met de verloskundepraktijk.” 

Judith startte de logopediepraktijk in Bergambacht in 2015, nadat ze eerder in Schoonhoven de aldaar gevestigde logopediepraktijk had overgenomen. “Sinds enkele jaren heb ik versterking van Vicky Stubbe en Joyce Buijserd. We werken alle drie op beide locaties en hebben onze eigen specialisaties.”

Parkinson
Zo heeft Judith uitgebreide kennis op terreinen als articulatiestoornissen, stotteren, downsyndroom, dysfagie (slikstoornissen bij volwassenen) en parkinson. Steeds meer mensen hebben met die laatste ziekte te maken, weet Judith, met alle gevolgen van dien.

“Er wordt al gesproken over een parkinsonepidemie. Enerzijds omdat mensen steeds ouder worden en de kans op parkinson daarmee stijgt, maar de aandoening treft helaas ook steeds meer mensen op jonge(re) leeftijd. Als logopedist kan ik ze onder andere helpen bij spraak- en slikproblemen, maar ook speekselverlies.”

Kinderen
Daarnaast helpt het team veel kinderen met spraak- en taalproblemen en mensen die vanwege hun professie, bijvoorbeeld als docent, kampen met problemen aan hun stem. “Als men in het dagelijks leven de stem intensief gebruikt kan dit keelpijn en/of stemklachten tot gevolg hebben. Een stemmassage met bijbehorende oefeningen kan dan helpen.”

Eigenlijk richt Logopediepraktijk Schoonhoven en Bergambacht zich op alle problemen met stem, spraak, taal, gehoor en slikken voor alle doelgroepen. “De behandeling bestaat uit logopedisch onderzoek, het stellen van de juiste diagnose, het behandelen van problemen en het geven van adviezen en voorlichting”, aldus Judith.

Online
In coronatijd, vooral tijdens de eerste lockdown, schakelden Judith en haar collega’s over op online ondersteuning. Een mooi alternatief, maar Judith is blij dat de praktijk inmiddels weer ‘gewoon’ open is, zij het met inachtneming van de coronamaatregelen uiteraard.

“Dat werkt toch het beste. Een enkele keer schakelen we weer over op online, bijvoorbeeld als iemand corona-achtige klachten heeft. Overigens behandelen we ook cliënten aan huis. Dit gebeurt als zij niet in staat zijn om naar de praktijk te komen. Bij jonge kinderen en baby’s vindt thuisbehandeling plaats als er een voorkeur is voor de vertrouwde omgeving.” 

Meer informatie: www.logopediebergambacht.nl

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier