Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Joyce Brouwer en Jeffrey Verhoeven in de nieuwe studio.
• Joyce Brouwer en Jeffrey Verhoeven in de nieuwe studio. (Foto: Marijke Verhoef)

Jeffrey Verhoeven: de fotograaf die het anders ziet

  •   keer gelezen   Zakelijk

BERGAMBACHT • Bergambacht is een fotostudio rijker. Aan de Steenfabriekstraat 13 maken Jeffrey Verhoeven en Joyce Brouwer portretten voor de particuliere en zakelijke markt. Daarnaast werken ze op locatie.


"Ik zie overal beelden die ik graag vast wil leggen", vertelt de 46-jarige Jeffrey Verhoeven. Hij maakte als 12-jarig jochie zijn eerste foto met de camera van zijn vader en sindsdien is hij verkocht aan het vak. Hij houdt van het technische aspect van fotografie, het geluid van zijn Hasselblad, het 'schrijven met licht', het regisseren. Niet even een kiekje schieten maar sámen een prachtig portret creëren. Een foto die een moment, een levensfase, vertaalt in beeld.

Concept
"Het maakt niet uit waar iemand mee komt. Of ik nu een bedrijf vastleg, een familie of iemands huisdier, ik luister naar welk idee jij hebt en samen gaan we dat realiseren", vertelt Jeffrey. Dat zorgt ervoor dat zijn werk uiteenlopend is. Van vrolijke, lichte studioportretten, tot mysterieuze en donkere beelden en foto's in een volledig gestileerde omgeving.

Een mooi voorbeeld van Jeffrey's conceptfotografie zijn de beelden die hij schiet voor Daily Creations. Dit bedrijf begon met twee jonge jongens waar de wereld nog niet klaar voor was. Dat vertaalde Jeffrey in een krachtig, licht vervreemdend beeld van twee UX Designers in een koeienstal.

Hoedje
Ook voor particulieren werkt hij graag in conceptvorm. Zo fotografeerde hij zijn moeder ter gelegenheid van haar verjaardag met een hoedje, feesttoeter en verjaardagstaart. Alleen. In een lege kamer. De foto noemt hij 'gemis'. Omdat ze haar verjaardagen zonder haar overleden man moet vieren.

"Dit beeld had ik al lange tijd in mijn hoofd, ik moest het gewoon maken. Ze heeft de foto heel trots boven de tv gehangen. Een ereplaats." 

Precies zoals de fotograaf het graag ziet. "Een foto krijgt zoveel meer waarde als je 'm aan kan raken. Ik ben niet van de Facebookplaatjes. Ik ben van het groot. Tastbaar. Daarom geef ik iedereen ook altijd direct één geprinte foto mee naar huis na een shoot in de studio."

IJsselstein
Jeffrey heeft jarenlange ervaring in de fotografie en had voorheen een studio in IJsselstein. De nieuwe studio aan de Steenfabriekstraat 13 in Bergambacht runt hij samen met zijn partner Joyce Brouwer uit Ouderkerk aan den IJssel.

Meer informatie: 06-21878455 of kijk op de website.

Marijke Verhoef
Bladmanager/redacteur special products
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten