• Het team van de HEMA tijdens de verbouwing.
• Het team van de HEMA tijdens de verbouwing. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

HEMA Krimpen aan den IJssel compleet vernieuwd

  •   944 keer gelezen   Zakelijk

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • HEMA Krimpen aan den IJssel is volledig verbouwd. De winkel in winkelcentrum Crimpenhof heeft een breder en gevarieerder assortiment gekregen en is stukken klantvriendelijker.

"Het is voor de klant vooral gemakkelijker geworden", verklaart bedrijfsleider Annette de Vree. "Zij kunnen door de nieuwe indeling veel eenvoudiger artikelen vinden en met elkaar combineren. Zo staan alle dames- en herenmode, producten voor de badkamer, baby en woonkamer bij elkaar."

De HEMA was afgelopen week vijf dagen dicht vanwege de verbouwing. Die was heel bewust in de zomer gepland. "Het is dan toch wat rustiger", aldus De Vree. "Direct na de sluiting op zaterdag hebben we met alle medewerkers de winkel leeggehaald. In de dagen erna zijn alle wanden vernieuwd en de stellingen op de juiste plaats gezet. Op dinsdag zijn we begonnen met het vullen van de schappen. Zaterdagochtend konden we weer open."

Vlekkeloos
De Vree was, voorafgaand aan de 'make-over', wekenlang bezig met de planning. "Zo'n verbouwing is een enorme klus en je wilt dat die vlekkeloos verloopt. Maar je moet met van alles en nog wat rekening houden. Denk bijvoorbeeld aan de kassa's, alle internetbestellingen en gordijnen die wij voor klanten op maat maken. Kortom: er was heel wat te regelen."

De HEMA in Krimpen aan den IJssel is ingericht volgens de internationale winkelformule. In landen als Frankrijk, Spanje en Duitsland werd die formule al eerder geïntroduceerd en goed ontvangen. Vooral de overzichtelijkheid en de frisse uitstraling sprong bij klanten in het oog, zo weet De Vree. "Het was zo'n succes dat dit concept nu ook in Nederland wordt uitgerold."

Zelf is ze erg te spreken over de nieuwe inrichting. "De winkel zit nu veel logischer in elkaar. De indeling in 'werelden' maakt in één keer duidelijk waar klanten moeten zijn. Heb je schoolspullen nodig? Dan loop je naar 'study'. Zoek je een cadeautje? Die vind je bij 'gifting'. Je hoeft dus niet meer de hele winkel door."

Sfeer- en inspiratietafels, paspoppen en nieuwe ledverlichting geven de winkel een modern en fris karakter.

Vertrouwen
De Vree heeft er alle vertrouwen in dat het nieuwe concept aanslaat. "De ervaring leert dat het winkelend publiek er vrij snel aan gewend raakt. We denken dat dit ook in Krimpen aan den IJssel het geval zal zijn. Ik weet zeker dat klanten na hun vakantie verrast zullen zijn als ze onze HEMA binnenlopen."

Vanwege de opening van de vernieuwde HEMA krijgen klanten komende week bij aankoop van gebak een gratis kopje koffie.

Floris Bakker

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }