Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Jaap en Annie Neven in hun jubilerende modezaak.
• Jaap en Annie Neven in hun jubilerende modezaak. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Jubileumtiendaagse bij Neven Mode

  •   323 keer gelezen   Zakelijk

LEKKERKERK • Neven Mode viert het veertigjarig bestaan met een jubileumtiendaagse.

Het begon allemaal op 16 mei 1979 aan de Voorstraat 122, waar Annie en Jaap Neven naast damesmode ook heren-, kinderkleding en sportartikelen onder de naam Jaap Neven Sport en Mode verkochten.

"Al snel werd de ruimte te klein en de ambitie te groot en kwam in 1984 de mogelijkheid om het pand aan de Kerkweg 16 te betrekken", blikken Annie en Jaap Neven terug. "Hierdoor werd de zaak bijna vijfmaal zo groot, van 60 naar 280 vierkante meter, en kon het assortiment nog beter worden gepresenteerd."

Passie
In die tijd had een modezaak met dames-, heren- en kinderkleding, in combinatie met sportartikelen, goede toekomstperspectieven. Neven: "Maar regeren is vooruitzien en ook het detaillandschap veranderde. We onderkenden dit op tijd. De consument vroeg steeds meer naar speciaalzaken, wat ertoe leidde dat de winkel steeds meer een damesmodezaak werd. Hier lag ook de passie van Annie. Geleidelijk verdween eerst de kindermode, gevolgd door de herenmode en tenslotte namen we ook afscheid van de sportartikelen."

In 1997 verhuisde de zaak naar het nieuwe winkelcentrum en veranderde de naam in Neven Mode met de slogan 'Damesmode die bij U past!' Dit alles in een moderne winkel met merken als Expresso, Lecomte, Monari, Zerres, Rabe en Gerry Weber.

In 1999 kwam het pand aan de Kerkweg 16 vrij en Annie en Jaap besloten om daar een mannenjeanszaak te starten, waarna enkele jaren later werd besloten om er een Pall Mall shop van te maken. Later werd de naam veranderd in PME Legend shop. In 2011 besloten ze hiermee te stoppen om zich weer helemaal op de damesmode te gaan richten.

Het 40-jarig jubileum willen Annie en Jaap vieren met een jubileumtiendaagse van 8 t/m 18 mei: "Er kunnen cadeaubonnen worden gewonnen en tevens ontvangt iedere betalende klant een goodybag en een presentje."

Meer informatie: http://www.nevenmode.nl en via Facebook.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK