Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Riëtte Verwaal.
• Riëtte Verwaal. (Foto: Jan Timmer)

Zorgmaatjes Krimpenerwaard houdt het persoonlijk

  •   1515 keer gelezen   Zakelijk

BERGAMBACHT • Huishoudelijke hulp met een persoonlijk accent: dat is wat Zorgmaatjes Krimpenerwaard sinds 1 februari te bieden heeft voor mensen die zelfstandig thuis wonen en ondersteuning goed kunnen gebruiken.

Riëtte Verwaal is initiatiefneemster van de nog jonge organisatie. "Steeds meer mensen blijven tot op hoge leeftijd zelfstandig wonen", weet ze. "Op zich is dat prima, zolang het dagelijks leven soepel verloopt. Maar er kan natuurlijk een moment komen waarop bijvoorbeeld huishoudelijke zaken als stofzuigen, dweilen, de was doen, strijken, afwassen en boodschappen doen steeds moeilijker worden. Dan is het fijn om hulp te krijgen en die bieden wij met Zorgmaatjes Krimpenerwaard."

Nu zijn er natuurlijk op dit vlak ook andere en vaak grotere aanbieders actief. Waarom zou iemand voor Zorgmaatjes Krimpenerwaard kiezen? Riëtte: "Wij hebben niet alleen medewerkers die het huishoudelijk werk met veel inzet en toewijding doen, wij vinden ook het sociale aspect van onze dienstverlening enorm belangrijk. Een cliënt moet zich op zijn/haar gemak voelen wanneer de huishoudelijke hulp in huis bezig is. We proberen iedere medewerker vast aan een cliënt te koppelen. Dat geeft vertrouwen, duidelijkheid en zekerheid. Je kent elkaar en weet precies wat je aan elkaar hebt. Ik denk dat we ons hierrmee onderscheiden van een aantal andere aanbieders."

Voordat Riëtte Verwaal met Zorgmaatjes Krimpenerwaard van start ging, had ze een vaste baan als consultant in business-software. "Vorig jaar ben ik eens om me heen gaan kijken naar werk waar ik meer van mezelf in kwijt kan", vertelt ze. "Mijn broer wees me erop dat een goed idee zou zijn om Zorgmaatjes Krimpenerwaard op te richten. Hij runt in Tiel met veel succes een soortgelijke onderneming. Hij startte drie jaar geleden en heeft inmiddels tachtig medewerkers in dienst en een groot aantal tevreden cliënten. Ik heb de stap nu ook gezet en ben druk bezig om een team op te bouwen. Het ziet er goed uit. Ik heb al een aantal mensen aangenomen en ben er klaar voor om de eerste cliënten van dienst te zijn."

Meer informatie: http://www.zorgmaatjeskrimpenerwaard.nl of 0182-743019

Jan Timmer

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }