Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Het 'eerste klinkermoment' door wethouder Ria Boere.
• Het 'eerste klinkermoment' door wethouder Ria Boere.

Kruiswijk en Remij nieuwe spelers op 'circulaire markt'

  •   622 keer gelezen   Zakelijk

AMMERSTOL • Kruiswijk en Remij BV presenteerden zich donderdag als nieuwe spelers op de 'circulaire markt'.

Remij is onderdeel van Kruiswijk en gezamenlijk vermaken zij puin/afval tot nieuw materiaal.

Week
Van 14 t/m 17 januari was de Week van de Circulaire Economie, die in het teken stond van slim, circulair ondernemen. Remij is één van de koplopers en trapte af met een herinrichtingsproject van de Europalaan en de Dominee Hugenholtzstraat in Ammerstol. In dit project zijn oude straatstenen circulair verwerkt en is nieuw gerecycled bestratingsmateriaal geplaatst.

Het 'klinkermoment' vond donderdag plaats onder leiding van wethouder Ria Boere. Verder waren hier de bewoners, het ingenieursbureau en de medewerkers van Kruiswijk bij aanwezig.

Promoten
Zowel Kruiswijk als de Gemeente Krimpenerwaard is tevreden over de start van dit project, waarin zij beide duurzaam werken promoten.

"Door materialen efficiënter te ontmantelen en een stap verder te gaan dan afval scheiden, is er een basis om nieuwe materialen te maken", licht Kruiswijk-directeur Pieter Teeuw toe. "Net als papier, glas, gft-afval en plastic gerecycled kan worden, kan puin ook de basis zijn van iets nieuws. Het is een kwestie van prioriteiten stellen, want de mogelijkheid is er al lang en moeilijk is het niet."

Kruiswijk en Remij investeren in nieuwe manieren om van niets, iets te maken. "Bijvoorbeeld door het vergruizen van betonpuin en er cement en zand aan toe te voegen. Zo worden er met het afval nieuwe stenen, betonplaten of blokken gemaakt. Hiermee kunnen we de enorme hoeveelheid afval wat kleiner maken."

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }