Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Jan Timmer

VDBH West: groenbedrijf met een eigen stijl

  •   keer gelezen   Zakelijk

STOLWIJK • Onder de noemer van VDBH West BV heeft de Krimpenerwaard er een nieuw groenbedrijf bij. Bedrijven, (semi-)overheden, scholen, openbare instellingen, zorgcentra en verenigingen van eigenaren kunnen bij Wilco Boender en zijn team terecht voor advies, ontwerp, aanleg en onderhoud van buitenruimten.


Boender werkte voordat hij zijn eigen bedrijf begon al ruim twintig jaar binnen de 'groene sector'. Nadat hij de Middelbare Tuinbouw School had afgerond was hij actief als voorman, vestigingsleider en -de laatste twaalf jaar- als commercieel directeur bij Verheij in Sliedrecht. "Ik ben daar afgelopen jaar in goede harmonie weggegaan, omdat het zelfstandig ondernemerschap me trok."

Boender kwam in contact met VDBH uit Opheusden, al meer dan dertig jaar een stabiele factor in de groen-grijze sector. "Dit bedrijf zocht naar mogelijkheden om uit te breiden in de richting van het westen. Men zag in mij de juiste zelfstandige partner. Vanwege de uitstekende reputatie van VDBH heb ik besloten om die naam ook in mijn werkgebied te gaan gebruiken. Ik voeg er alleen het woordje 'West' aan toe omdat ik met mijn bedrijf vooral in de driehoek Rotterdam-Den Haag-Utrecht actief ben."

Al meteen bij de start zitten Boender en VDBH West niet om werk verlegen. "Dat is een prettig begin", grijnst de 43-jarige ondernemer, die nu nog met zijn zaak gevestigd is aan de Beijerscheweg 31 in Stolwijk, maar rond de bouwvak een gloednieuw, 400 m2 groot, bedrijfspand hoopt te betrekken aan de Nijverheidsweg in datzelfde dorp. "Ik heb veel vertrouwen in een gestage groei van het bedrijf. Dat baseer ik op de meerwaarde die wij onze klanten bieden. VDBH West werkt anders dan veel andere groenvoorzieners. Wij nemen serieus de tijd om met onze opdrachtgevers te bespreken wat zij echt belangrijk vinden aan hun buitenruimte en hoe we hun wensen gebruiksvriendelijk en duurzaam kunnen invullen."

Daarbij heeft het kersverse bedrijf oog voor het milieu. Boender: "Een mooi voorbeeld daarvan is te vinden in de CO2-neutrale wijze waarop VDBH West het wijkonderhoud in Nieuwegein ter hand heeft genomen. Wij maken daarbij gebruik van elektrisch vervoer dat geen CO2 uitstoot en hanteren alleen accu-gereedschap. Bijzonder is ook dat we de samenwerking zoeken met lokale en regionale ondernemers en leveranciers in de Krimpenerwaard. Daarmee dragen we bij aan de plaatselijke werkgelegenheid."

Boender is op zoek naar medewerkers die niet alleen een aantrekkelijk salaris willen verdienen, maar ook in een prettige sfeer willen werken. Voormannen, leerlingen-groenvoorziening/hovenier en zzp-ers met ervaring zijn welkom zich aan te sluiten.

Meer informatie: http://www.vdbhwest.nl of 06-39392878.

Jan Timmer

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5