• Het team van Gewoon Bloemen. Tweede van rechts: Klara Beijl met recht van haar Monica de Wit.
• Het team van Gewoon Bloemen. Tweede van rechts: Klara Beijl met recht van haar Monica de Wit. Foto: Floris Bakker

Gedwongen einde voor 'Gewoon Bloemen'

Algemeen 3.257 keer gelezen

LOPIK • Klara Beijl stopt vanwege ziekte noodgedwongen met Gewoon Bloemen in Lopik.

De bloemenzaak aan de Lopikerweg Oost is deze week voor het laatst open. Tussen 8 en 12 mei houdt Gewoon Bloemen een leegverkoop en op 13 mei (Moederdag) worden er nog bloemen bezorgd.

Op 1 juni opent er op dezelfde locatie een nieuwe bloemenzaak haar deuren: BLOOM's. De eigenaresse is de Benschopse Monica de Wit. Na jarenlang voor een bloemenzaak in Montfoort te hebben gewerkt, wilde zij wel iets anders. "Dit kwam toevallig op mijn pad", zegt ze. "Eigenlijk was ik helemaal niet op zoek, maar toen ik via via hoorde dat Gewoon Bloemen ging stoppen ben ik toch gaan informeren."

Droom
Daarna ging het snel: in no time was alles geregeld. Hoewel ze blij is laat Monica weten een dubbel gevoel te hebben bij de hele overname. "Het is verdrietig dat Klara haar zaak moet opgeven. Het was immers haar droom. Ik mag die droom nu voortzetten."

Klara zelf vindt het vooral fijn dat de bloemenzaak, weliswaar onder een andere naam, blijft bestaan. Ze is deze woensdagochtend na maanden voor 'even' terug. Dat is vreemd, erkent ze. "Het voelt alsof ik nooit ben weggeweest. Het liefst ga ik weer aan de slag. Maar dat gaat gewoon niet meer."

Begin dit jaar wordt ze met spoed opgenomen in het ziekenhuis. "Ik wist gelijk: dit is niet goed." Haar gevoel blijkt te kloppen. Na onderzoek krijgt ze de diagnose kanker. Werken zit er niet meer in. Toch blijft haar bloemenzaak open. Personeelsleden Dini, Annette, Lisa en Klara's dochters Vanessa en Christel zetten de schouders eronder en houden de zaak draaiende. Iets waar Klara dankbaar voor is. "Echt fantastisch. Ik heb echt een geweldig team en fijne dochters."

Jubileum
Gewoon Bloemen bestaat deze maand precies tien jaar. De bloemenzaak was in het eerste jaar drie dagen per week open. Een bewuste keuze van Klara, "om te voorkomen dat ik een slaaf zou worden van mijn eigen bedrijf." Dat bleek in de praktijk een stuk lastiger dan gedacht. Haar bloemenzaak draaide als een malle en al snel was ze zes dagen per week open en soms zeven dagen aan het werk.

Zelf heeft ze dat altijd bijzonder gevonden. "Gewoon Bloemen zit op een mooie locatie buiten het centrum van Lopik. Je moet er wel naar toe rijden, maar veel klanten hebben dat wel over voor een mooi boeket."

Die klanten reageerden de afgelopen maanden massaal toen ze hoorden van haar ziekte. "Ik heb echt bergen kaarten gehad. En bloemen! Daar ben ik iedereen ontzettend dankbaar voor."

Wie op Moederdag een boeket wil laten bezorgen, kan een bestelling plaatsen via: 0348-550604 of e-mail: info@gewoonbloemen.nl. Van deze omzet gaat 10 procent naar KWF Kankerbestrijding.

Floris Bakker

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden