Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Full-service garagebedrijf

  •   keer gelezen   Zaak & Zo

KRIMPEN A/D IJSSEL - Natuurlijk kun je bij Profile Tyrecenter Stormsweg terecht voor kwaliteits autobanden, maar het bedrijf van Herman Vogelaar is veel meer dan een ‘bandenboer’. “We zijn een full-service garagebedrijf waar je met elk merk auto terecht kunt”, zegt eigenaar Herman Vogelaar.


“En dat betekent dat we zorg dragen voor vakkundig onderhoud, reparaties, APK, schadeherstel, de inbouw van apparatuur, het repareren en plaatsen van autoruiten, aircoservice en - jawel - alle kennis in huis hebben op het gebied van banden (ook winterbanden) en velgen.”

Achter elke autoband schuilt een hele techniek. ‘Zomaar’ een set banden onder de auto monteren gebeurt volgens Vogelaar dan ook niet. “Wij zorgen ervoor dat de klant weer met goede banden de weg op gaat, daar kun je zeker van zijn.” Klanten kunnen via de website zelf alle mogelijkheden bekijken. Erg handig, weet Vogelaar. “Na een paar drukken op de knop zie je meteen welke banden je nodig hebt. Het scheelt ook tijd, want de monteur kan met die gegevens meteen aan de slag.”  

Sleutelen

Herman Vogelaar zit zelf al een kleine veertig jaar in het vak. “Als jong ventje was ik al in een schuurtje bezig met sleutelen. Het was dan ook geen enkele vraag voor welk beroep ik later zou kiezen: dat van automonteur.”

De vriendelijke Krimpenaar is dertig jaar zelfstandig garagist, sinds vijf jaar doet hij dat onder de vlag van franchise-organisatie Profile Tyrecenter. “Je aansluiten bij zo’n grote organisatie heeft diverse voordelen”, weet hij. “Je kunt bijvoorbeeld rechtstreeks zaken doen met de beste bandenmerken en daardoor scherpe prijzen bedingen. De consument profiteert daarvan. Bovendien verkopen wij nieuwe banden die écht nieuw zijn en niet jarenlang geleden zijn geproduceerd en nu pas worden verkocht, zoals sommige stuntaanbieders doen. Bij ons koop je geen ‘oude nieuwe’ band, maar een ‘nieuwe nieuwe’. Precies zoals het hoort, want wij houden niet van sjoemelen.”

Kennis

Eenzelfde serieuze manier van werken houden Vogelaar en zijn vier medewerkers er op na op het gebied van autotechniek. Dat die techniek zich razendsnel ontwikkelt, deert Vogelaar niet. “Het had zeker zijn charme dat je vroeger een motor met je handen kon maken en er overal bij kon. Het werken met computers die op auto’s worden aangesloten is wat dat betreft anders. Het werkt wel snel als je een probleem wilt oplossen.”

Profile Tyrecenter Stormsweg is actief op de zakelijke, lease, particuliere en agrarische markt. “Door mee te denken met de klant, snel en zorgvuldig te werken wordt u overal en altijd geholpen”, besluit Vogelaar.

Profile Tyrecenter Stormsweg

Stormsweg 90 (industrieterrein Stormpolder)

Krimpen aan den IJssel

T: 0180-552046

E: krimpenaandenijssel@profile.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten