Afbeelding
advertentie

Swijnenburg & Valk makelaardij in elk segment actief

Zaak & Zo 314 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Mark Swijnenburg en Roeland Valk hebben hun draai gevonden in de Krimpense regio. De beide makelaars besloten in 2011 hun krachten te bundelen en zetten in 2016 een nieuwe stap met het betrekken van een modern kantoor aan de Tiendweg 11-A in Krimpen aan den IJssel.

Daardoor werden ze letterlijk zichtbaar voor een breder publiek. "Dat heeft ons zeker meer naamsbekendheid gegeven. We zitten op ongeveer het drukste punt van Krimpen aan den IJssel. Je kan ons haast niet missen", zegt Valk.

Beide makelaars zijn gepokt en gemazeld in hun vak. Wie in het 'oog van de storm' met veel ambitie de woningmarkt betreedt, moet wel wat in zijn mars hebben. "We begonnen in het hart van de crisis", beaamt Swijnenburg. "Iedereen bleef toen wachten op betere tijden. De huizenprijs schoot omlaag. Je moest ploeteren om een woning te verkopen. Het duurde vaak maanden voordat kopers toesloegen. Dat was een lastige, maar tegelijkertijd heel leerzame periode. De omloopsnelheid van koopwoningen is daarna snel toegenomen."

Het dieptepunt ligt alweer ver achter ons. "Je verkoopt nu makkelijker een woning. De vraag overstijgt het aanbod vanwege de lage rente en economische omslag. Dat hadden we zes jaar geleden eigenlijk niet voor mogelijk gehouden. Niettemin houden we nog steeds vast aan onze principes. De conjunctuur kan zomaar stagneren. We gaan intussen voluit voor het beste resultaat. In de praktijk betekent dat persoonlijke aandacht, vertrouwen en heldere afspraken. We kijken daarbij naar de juiste presentatie van de woning voor de meest gunstige transactie", aldus het duo.

Hoofdmoot
Swijnenburg en Valk begeven zich vooral op de Krimpense woningmarkt, waarin verkoop en taxatie de hoofdmoot vormen van hun bezigheden. Hun reputatie is gevestigd. Inmiddels doet een grote wooncorporatie een beroep op de diensten van beide makelaars en kloppen ook diverse klanten, die aanhikken tegen de hoge huizenprijzen in Rotterdam, op de deur.

"Dat is begrijpelijk", meent Valk. "In Rotterdam betaal je nu de hoofdprijs. Het is daar een gekkenhuis. In de omliggende gemeenten ben je duizenden euro's goedkoper uit en woon je toch in de nabijheid van een metropool. Krimpen aan den IJssel biedt een passend alternatief. Wat ons betreft mogen er nieuwe woningen in deze regio worden gebouwd. Het aanbod droogt namelijk langzaam op. In elk segment is er aanhoudende vraag. Wij zijn dan ook in alle prijscategorieën actief."

De rol van de makelaar is veranderd. Valk en Swijnenburg noemen zich liever 'wooncoaches'. "Vooral jonge gezinnen kun je langer begeleiden indien zij dat wensen. We hebben nu al vervolgopdrachten van klanten, die in 2011 via ons hun woning verkochten of inschakelden voor aankoop. Zij zoeken nu naar een groter woonoppervlak vanwege gezinsuitbreiding, hoger budget of woongenot. Een prima locatie en voldoende ruimte voor een blije toekomst blijven trekpleisters tijdens de zoektocht. Daar willen wij hen graag bij helpen."

Meer informatie: http://www.svmakelaardij.nl

Dit artikel verscheen eerder in de papieren uitgave van 'Zaak & Zo'. De digitale versie van deze uitgave is terug te vinden via: https://issuu.com/hetkontakt/docs/krimpen_zaakenzo_2017_epaper

Jan Timmer

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
NOM-wijk Krimpen a/d IJssel: toekomstgericht wonen in groene buurt Nieuws 6 mei, 13:57
• Het team van Autobedrijf Broere in de werkplaats.
Peugeot terug in Krimpen aan den IJssel Zakelijk 6 mei, 13:42
Arie en Alie den Otter: trots op Arie's lintje.
Arie den Otter koninklijk onderscheiden voor vrijwillige inzet: 'Ik vind het leuk om mensen blij te zien' Nieuws 6 mei, 11:17

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden