Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Jan Timmer
advertentie

Hoocar: aanhangers voor elke branche

  •   keer gelezen   Zaak & Zo

LEKKERKERK • Voor iedere branche een passende aanhanger of verkoopwagen. Bij Hocar is dergelijk maatwerk de gewoonste zaak van de wereld. Niet voor niets heeft de in carrosseriebouw en aanhangwagens gespecialiseerde onderneming een grote klantenkring.


We treffen eigenaar Niels Hogendoorn (23) in het bedrijfspand aan de Luijtenstraat 7 te Lekkerkerk. Daar nam Hocar in 2016 zijn intrek omdat de oude hal qua ruimte en faciliteiten niet meer voldeed. "Dat had alles te maken met groei en onze ambitie om klanten op de juiste wijze te kunnen ontvangen", vertelt Niels Hogendoorn. "Bovendien heeft dit bedrijventerrein een gunstige ligging midden in de Krimpenerwaard."

In het pand van Hocar treffen we een ruim bemeten werkplaats, een groot magazijn en een flink buitenterrein. Binnen wordt hard gewerkt. "Mijn vader begon in 2003 voor zichzelf als carrosseriebouwer", vertelt Niels Hogendoorn over de oorsprong van Hocar. "Van lieverlee werden de activiteiten uitgebreid. "We zijn in de loop der tijd ook gespecialiseerd geraakt in de verkoop en verhuur van aanhangwagens, onderhoud en reparatie én speciaalbouw. Daarbij kun je denken aan mobiele verkoopwagens en aanhangwagens waarop bijvoorbeeld een kraan gebouwd wordt." Hocar is officieel dealer van de gerenommeerde merken HAPERT en Henra.

Een mooi voorbeeld van een speciaalbouwproject is de snackverkoopwagen die Hocar op een HAPERT-carrosserie bouwde voor de Krimpenerwaardse ondernemer Jan de Jong. De ruim 5 meter lange en 2.40 meter brede verkoopwagen werd vanaf de basis opgebouwd en voorzien van verkoopklep, uitschuifbare koelvitrine, grote vierpansoven, afzuiging, stromend water, vriezer, twee koelkasten en veel kastruimte. Het resultaat: een eindproduct waar de gebruikers -  Jan en Emmie de Jong - uiterst tevreden over zijn. 

"We richten ons met onze activiteiten vooral op de zakelijke markt", vertelt Niels Hogendoorn. "Aannemers, autogarages, hoveniers, stratenmakers, metaalbedrijven en ondernemers in de ambulante weten ons uitstekend te vinden. Dat is ook logisch, want we leveren voortreffelijke en degelijke producten en bieden goede en snelle service. Daarnaast verhuren we aanhangwagens in plateau-uitvoering en met dichte bak. Daar maken zeker ook particulieren graag gebruik van. Altijd handig in geval van een verhuizing of als extra laadruimte op vakantie.

Wie nader wil kennis maken met Hocar Aanhangwagens en Carrosseriebouw is van harte welkom bij het bedrijf aan de Luijtenstraat 7 te Lekkerkerk of via: http://www.hocar.nl

Dit artikel verscheen eerder in de papieren uitgave van 'Zaak & Zo'. De digitale versie is terug te vinden via: https://issuu.com/hetkontakt/docs/krimpen_zaakenzo_2017_epaper

Jan Timmer

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten