Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Kees van der Poel terug bij Spirit

  •   keer gelezen   Sport

OUDERKERK A/D IJSSEL • Kees van der Poel keert volgend seizoen terug als hoofdtrainer van de Ouderkerkse voetbalvereniging Spirit.


Van der Poel verliet vijf jaar geleden de zaterdag tweedeklasser, na het behalen van twee kampioenschappen, waarin hij de club in twee jaar tijd van de derde klasse naar de eerste klasse bracht. Na een jaar rustpauze ging Van der Poel vervolgens aan de slag bij het ambitieuze BVCB uit Bergschenhoek. Ook met deze club bereikte van der Poel een hoogtepunt door met een vrijwel geheel nieuwe ploeg meteen promotie naar de eerste klasse te bewerkstelligen.

Achtergrond

De vacature van hoofdtrainer ontstond, doordat de huidige trainer Patrick van Loo had aangegeven aan het einde van het seizoen te vertrekken. Volgens bestuurslid Technische zaken, Jan-Hendrik Neet, had het bestuur van Spirit een voorkeur voor een kandidaat die de club goed kent. Een kandidaat met een Spirit-achtergrond dus. Van de Poel is niet alleen vijf jaar hoofdtrainer geweest, maar heeft ook jaren in het eerste elftal gespeeld. De twee jaar geleden voor het district West II verkozen 'trainer van het jaar' was vanwege zakelijke en privé-omstandigheden tijdelijk niet inzetbaar.

Van der Poel, ondernemer in medische hulpmiddelen, ziet veel potentie in de huidige spelersgroep en ziet voor zichzelf promotie naar de eerste klasse als een minimale doelstelling.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten