Kees van der Poel terug bij Spirit

Sport 136 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Kees van der Poel keert volgend seizoen terug als hoofdtrainer van de Ouderkerkse voetbalvereniging Spirit.

Van der Poel verliet vijf jaar geleden de zaterdag tweedeklasser, na het behalen van twee kampioenschappen, waarin hij de club in twee jaar tijd van de derde klasse naar de eerste klasse bracht. Na een jaar rustpauze ging Van der Poel vervolgens aan de slag bij het ambitieuze BVCB uit Bergschenhoek. Ook met deze club bereikte van der Poel een hoogtepunt door met een vrijwel geheel nieuwe ploeg meteen promotie naar de eerste klasse te bewerkstelligen.

Achtergrond

De vacature van hoofdtrainer ontstond, doordat de huidige trainer Patrick van Loo had aangegeven aan het einde van het seizoen te vertrekken. Volgens bestuurslid Technische zaken, Jan-Hendrik Neet, had het bestuur van Spirit een voorkeur voor een kandidaat die de club goed kent. Een kandidaat met een Spirit-achtergrond dus. Van de Poel is niet alleen vijf jaar hoofdtrainer geweest, maar heeft ook jaren in het eerste elftal gespeeld. De twee jaar geleden voor het district West II verkozen 'trainer van het jaar' was vanwege zakelijke en privé-omstandigheden tijdelijk niet inzetbaar.

Van der Poel, ondernemer in medische hulpmiddelen, ziet veel potentie in de huidige spelersgroep en ziet voor zichzelf promotie naar de eerste klasse als een minimale doelstelling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 14 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 16 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden