Afbeelding

Mooi afscheid Spirit-iconen

Sport 487 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • In een onderlinge wedstrijd met oude voetbalmaten voltooiden vier 'Kanaries' hun actieve voetballoopbaan.

Voor Jelmer Nomen, Maarten Tissink, Arjan van Herk en Jeffrey van Vuuren is prestatievoetbal verleden tijd. Voor Maarten Tissink is het afscheid definitief. Hij zal vaker achter de kinderwagen van zijn pasgeboren zoon Seth te vinden zijn. Jelmer Nomen wordt komend seizoen assistent van trainer Cees van der Poel, Arjan van Herk gaat de hoogste A-jeugd trainen en Jeffrey van Vuuren staat straks in het zesde onder de lat.

Vrijdagavond werd het viertal op passende wijze uitgeluid op het Spirit-complex. In een wedstrijdje met oude ploeggenoten werden de spelers – gadegeslagen door familie en vrienden – één voor één uitgeluid. Van dit kwartet maakten Tissink en Nomen afgelopen seizoen deel uit van het eerste elftal. Beide 28-jarige spelers vinden het welletjes. Het wekelijkse ritme van tweemaal trainen en een wedstrijd spelen was vanwege blessures, werk en gezin niet meer op te brengen.

Oogstrelend

Maarten Tissink speelde tien seizoenen in het eerste. "Ik heb een slordige 230 wedstrijden achter de rug en 70 keer gescoord”, zegt de aanvallende middenvelder. "Mijn beste seizoen was in de tweede klasse. We speelden soms oogstrelend voetbal en wonnen met forse uitslagen. Het kampioenschap was een logisch gevolg. In de eerste klasse ging het daarna mis, maar toen had ik wel tweemaal op de platte kar gestaan.”

Centrumverdediger Jelmer Nomen telde zo'n 200 duels en scoorde zeven keer. "Voor mij is het kampioenschap van de derde klasse het meest memorabel. Het was een groot feest in Maasdijk én in Ouderkerk. De Kerkweg stond vol met juichende mensen. Dat beeld vergeet ik nooit meer.”

Dominee

Voor deze reünie hadden enkele voormalige kanonnen de kicksen weer aangetrokken. Topscorer Niels de Jong was als vanouds messcherp en scoorde tweemaal. De dominee, die in Rotterdam een nieuwe gemeente onder zijn hoede heeft, voetbalt nog in een zeven-tegen-zeven formule bij Excelsior.

Dirk-Jan Goudswaard, destijds van onschatbare waarde als breker op het middenveld, was na een kwartier reeds klaar omdat een oude enkelblessure weer opspeelde. "Dat was ook de reden dat ik vijf jaar geleden abrupt ben gestopt. Ik speelde toen al drie seizoenen met pijn.”

Het duel tussen de 'witten' en de 'gelen' eindigde in 2-1. Dirk Burggraaf scoorde namens het team van Arjan van Herk en Jeffrey van Vuuren. De spelers deelden na de wedstrijd – onder het genot van drankjes en hapjes – gezamenlijke herinneringen tot in de late uurtjes.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden