Afbeelding

TennisClub Krimpen op jacht naar nationale titel nummer vier

Sport 850 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Het eerste herenteam van Tennisclub Krimpen (TCK) heeft de regiotitel binnen en gaat nu proberen de nationale titel in de tennis-Topklasse te prolongeren. Alle reden voor een terug- en vooruitblik met teamlid Rob van den Berg.

“De eerste titel is binnen”, glimlacht de 25-jarige Krimpense tennisser, die samen met zijn oudere broer Bart, Luuk van Eeuwen, Torsten Sollie, Wilco Geenen en nieuwkomer Jasper Baggerman deel uitmaakt van TCK 1. “We waren één van de favorieten voor het kampioenschap, maar dat biedt geen enkele garantie. In onze poule zaten twee sterke ploegen: Animo uit Terneuzen en TC Etten uit Etten-Leur. Beide versloegen we met 4-2, waardoor de weg naar het NBK voor ons open lag.”

Daarin nemen de Krimpenaren het op tegen het ‘crème de la crème’ van het zaterdag-toptennis, waaronder het dit jaar opnieuw flink versterkte Oud-Wassenaar. “We gaan zien of en wanneer we ze gaan tegenkomen”, zegt Rob van den Berg. “Eerst maar eens afwachten aan welke club we in de kwartfinale op 11 juni gekoppeld worden. Eén ding weten we zeker: als we opnieuw Nederlands kampioen willen worden zullen we drie wedstrijden moeten winnen.”

Blessures
In de ogen van de concurrentie geldt TCK als het te kloppen team. Logisch, want de Krimpenaren zijn regerend titelhouder en wonnen de eindstrijd al drie keer. De ploeg onderging wel op enkele plaatsen een wijziging. Zo nam Joery Ertner afscheid en is captain Bart van den Berg maar mondjesmaat inzetbaar vanwege hardnekkige blessures aan hand, rug en knieën.

“Hij is dit seizoen twee keer ingevallen omdat we spelers misten”, vertelt Rob van den Berg. “Harstikke jammer dat-ie niet fit is, maar desondanks is Bart van grote waarde voor het team. Hij is er alle wedstrijden bij om ons te coachen en te begeleiden.”

Rob van den Berg is blij dat er na twee seizoenen waarin de coronamaatregelen normaal competitietennis blokkeerden, eindelijk weer vrijuit gespeeld kan worden. “Met publiek”, klinkt het enthousiast. “Dat maakt het allemaal een stuk leuker. En wat minstens zo prettig is: je speelt weer ergens voor.”

Het gebrek aan wedstrijden heeft er bij Rob van den Berg niet voor gezorgd dat zijn ontwikkeling als tennisser tot stilstand is gekomen, vindt hij. “Ik merk dat ik nieuwe stappen heb gezet, vooral qua vastheid en mentale rust. Ik ben nog altijd de aanvallende tennisser die ik altijd al was, maar ik heb mezelf wel aangeleerd dat je in bepaalde situaties wat rust moet inbouwen om een rally te winnen. Dat heet ervaring hè. Ik hoop dit ook de komende weken te kunnen benutten en mee te helpen aan een goed teamresultaat.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 16 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 18 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden